Ο πρώτος που έμαθε για την πώληση της Κωτσόβολος
  •  Άκρως… διδακτική αποδείχθηκε η χθεσινή συνέντευξη τύπου της Κωτσόβολος.
  •  Ανάμεσα στα πολλά και ενδιαφέροντα που ειπώθηκαν (σχετικό ρεπορτάζ του ΟΤ) ήταν και μια εν πολλοίς άγνωστη… λεπτομέρεια στην υπόθεση πώλησης της εταιρείας.
  •  Ο CEO της Κωτσόβολος, Γιάννης Βασιλάκος σε ένα «πηγαδάκι» αποκάλυψε πως γνώριζε για την πρόθεση της Currys κάποιους μήνες πριν ανακοινωθεί επίσημα.
  •  Κάτι απόλυτα λογικό καθώς όπως εξήγησε έπρεπε να προετοιμάσει την γραφειοκρατία που απαιτείται σε αυτές τις περιπτώσεις.
  •  Παραδέχθηκε πάντως και ο ίδιος παρακολουθεί με αγωνία την διαδικασία πώλησης.
  •  Αναφορικά με τις προκλήσεις αφότου η Currys κρέμασε «πωλητήριο», ο κ. Βασιλάκος έκανε ιδιαίτερη μνεία στους εργαζομένους και στην προσπάθεια να τους καθησυχάσει.
  •  Ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά η εταιρεία…
  •  Βέβαια οι παλαιότεροι υπάλληλοι που είναι πάνω από 20 χρόνια είναι πιο… εξοικειωμένοι με τέτοιες καταστάσεις.
  •  Η εταιρεία άλλωστε έχει αλλάξει χέρια αρκετές φορές στα 75 χρόνια ιστορίας της…

————————

Επόμενη στάση… Βουλγαρία για τα Kiko Milano

  •  Μετά την Κύπρο, ο όμιλος Φάις ετοιμάζεται να επεκτείνει τα καταστήματα Kiko Milano στην Βουλγαρία.
  •  Πληροφορούμαστε πως το πρώτο κατάστημα της ιταλικής αλυσίδας καλλυντικών θα λειτουργήσει την επόμενη εβδομάδα.
  •  Η αρχή θα γίνει από το εμπορικό κέντρο Paraside Mall στη Σόφια. Ένα σημείο υψηλής επισκεψιμότητας.
  •  Πηγές που γνωρίζουν μας λένε πως το σχέδιο ανάπτυξης προχωράει κανονικά, με το concept να παρουσιάζει ιδιαίτερη απήχηση στο γυναικείο κοινό.
  •  Αρκετός κόσμος άλλωστε είναι διατεθειμένος να κόψει δαπάνες από καθημερινές ανάγκες για να αντέξουν μια περιστασιακή σπατάλη… όπως ένα φθηνό κραγιόν.
  •  Πρόκειται για μια συμπεριφορά που καθιερώθηκε με τον όρο το «φαινόμενο του κραγιόν» («lipstick effect»).
  •  Ή σε μια πιο λαϊκή απόδοση… η φτώχεια θέλει καλοπέραση.

———————-

Ο βιομήχανος που ετοιμάζεται για μειώσεις τιμών

  •  Η αποκλιμάκωση των τιμών, αν και αργεί, έχει ξεκινήσει…
  •  Αυτό υποστηρίζει γνωστός βιομήχανος τροφίμων, λέγοντας πως έχουν εν πολλοίς σταματήσει οι ανατιμήσεις.
  •  Μάλιστα, ο ίδιος ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μειώσεις σε κάποια γαλακτοκομικά προϊόντα που διατηρεί στο χαρτοφυλάκιό του.
  •  Και αυτό γιατί υπάρχει σημαντική πτώση του κόστους των πρώτων υλών αλλά και των ζωοτροφών.
  •  Ο βασικός λόγος όπως λέει που πολλοί διστάζουν να προχωρήσουν σε ανάλογες κινήσεις είναι η αβεβαιότητα σχετικά με το κόστος παραγωγής.
  •  Κανείς δεν ξέρει εάν η πτώση των πρώτων υλών είναι μόνιμη ή παροδική…

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino