Ο υψηλός πληθωρισμός και το αυξημένο κόστος ζωής έχει πλήξει προϊόντα από αυγά μέχρι αυτοκίνητα και δημητριακά – αλλά τώρα η αύξηση των τιμών επηρεάζει τις απόψεις των ανθρώπων για το θάνατο, όπως αναφέρει το MarketWatch.

Σύμφωνα με έρευνα σε 1.500 Αμερικανούς, ο ασφαλιστικός οργανισμός Choice Mutual διαπίστωσε ότι η οικονομική δυσπραγία λόγω του τρέχοντος πληθωρισμού και του αυξημένου κόστους ζωής έχει κάνει το 28% να αλλάξει τα σχέδια ταφής και κηδείας.

Πληθωρισμός: Τι μέτρα λαμβάνουν οι κυβερνήσεις

Υψηλό το κόστος κηδείας

Η βιομηχανία κηδειών των ΗΠΑ κερδίζει περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, σύμφωνα με την Marketdata LLC. Η τιμή της μέσης κηδείας είναι 7.848 δολάρια.

Η Choice Mutual διαπίστωσε ότι σχεδόν το 50% των ερωτηθέντων ανησυχούν για το κόστος των σχεδίων κηδείας και ταφής τους. Το 43% των ερωτηθέντων θα εξέταζε ακόμη και το ενδεχόμενο να νοικιάσει φέρετρο για την επιμνημόσυνη δέηση, προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα από τα έξοδα στο τέλος της ζωής τους, σύμφωνα με την έρευνα.

«Οι Αμερικανοί είναι υπερβολικά επικεντρωμένοι στο κόστος της ζωής και στο κόστος του θανάτου», δήλωσε η Olivia Newport, αναλύτρια στην έκθεση της Choice Mutual. «Οι Αμερικανοί ενημερώνονται όλο και περισσότερο για τις επιλογές τους και απαιτούν μεγαλύτερη διαφάνεια στην τιμολόγηση και τις υπηρεσίες», ανέφερε.

Επιπλέον, σημείωσε ότι υπάρχει μια μετακίνηση από τις παραδοσιακές ταφές.

Κάντο μόνος σου

Το ποσοστό αποτέφρωσης στις ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθεί από 59,3% το 2022 σε 78,7% το 2040, σύμφωνα με την National Funeral Directors Association. Ο όμιλος αποδίδει την αύξηση των αποτεφρώσεων στις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών, στην εξασθένηση των θρησκευτικών απαγορεύσεων, στις εκτιμήσεις του κόστους και στις περιβαλλοντικές ανησυχίες.

«Οι άνθρωποι ενδιαφέρονται λιγότερο για την παραδοσιακή, θρησκευτικά συνδεδεμένη τελετή, τόνισε η Newport.

Για παράδειγμα, το 52% των Αμερικανών θα σκεφτόταν μια «κηδεία DIΥ».  Το DIY, ή κάνο μόνος σου, είναι ένας ευρύς όρος που καλύπτει τα πάντα, από την κηδεία στο σπίτι μέχρι την άμεση αποτέφρωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή