Στο βήμα της Βουλής βρίσκεται ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος, για τη δευτερολογία του στο πλαίσιο της συζήτησης για τις Προγραμματικές Δηλώσεις της κυβέρνησης.

Ο κ. Φάμελλος υποστήριξε ότι οι εκλογές ήταν νικηφόρες για τη Νέα Δημοκρατία, όμως οι πολίτες θα πρέπει να εξετάσουν αν ήταν «νικηφόρα» και η διακυβέρνηση της περιόδου 2019 – 2023.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η διαχείρηση της πανδημίας δεν ήταν νικηφόρα για την κυβέρνηση, καθώς η χώρα σημείωσε ρεκόρ στους νεκρούς αναφορικά με τον πληθυσμό της, ενώ την ώρα που υπήρχαν χρήματα για να δαπανηθούν, το ΕΣΥ δεν είχε στελέχη να καλύψει τις ανάγκες του.

«Ο κ. Μητσοτάκης ήταν ενήμερος για την πολύ κακή κατάσταση που δημιουργήθηκε με την πανδημία, ειδικά στη Θεσσαλονίκη. Στο ΕΚΑΒ έχουμε τραγικά περιστατικά» σημείωσε ο κ. Φάμελλος, τονίζοντας πως για τις στρεβλώσεις είναι υπεύθυνοι υπουργοί της ΝΔ.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε στον πληθωρισμό και το κύμα ακρίβειας που υπάρχει στη χώρα. «Η Ελλάδα κατέγραψε την πρώτη θέση στην ακρίβεια το ρεύμα μέσα στο 2022» υπογράμμισε ο κ. Φάμελλος, συμπληρώνοντας ότι στην ομιλία του πρωθυπουργού δεν υπήρξε καμία αναφορά στους νέους στην ομιλία σας, εκτός μόνο από το Youth Pass.

«Τα νοικοκυριά υποφέρουν από τον πληθωρισμό στα τρόφιμα. Για 15 συνεχόμενους μήνες. Πληθωρισμός απληστίας από τις επιχειρήσεις» πρόσθεσε ο Σωκράτης Φάμελλος.

«Η επιλογή της κυβέρνησης ήταν η ακρίβεια. Αν ήταν τόσο καλός ο κ. Μητσοτάκης στην οικονομία δεν θα έπρεπε να κάνει και κάτι για τα δάνεια του κόμματός σας; Ο ΣΥΡΙΖΑ μηδένισε τα δικά του χρέη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ισραήλ: Υπό πίεση ο Νετανιάχου – «Αποτελεί κίνδυνο για το κράτος»
Επικαιρότητα |

Στριμωγμένος ο Νετανιάχου - Ψηφο δυσπιστίας καταθέτει το Εργατικό Κόμμα, με αποχώρηση απειλεί ο Γκαντζ

«Πρόκειται για μια κυβέρνηση που υποκινείται από πολιτικές σκοπιμότητες, η οποία έχει παραβιάσει το βασικό συμβόλαιο μεταξύ της ηγεσίας και των πολιτών της»