Ενα 20χρονος αλλοδαπός έχασε τη ζωή του ύστερα από πυροβολισμούς που δέχθηκε από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια άγριας καταδίωξης.

Η καταδίωξη συνέβη στην οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης έξω από τη Λάρισα. Όπως αναφέρει το onlarissa η αστυνομία έλαβε σήμα πως κλεμμένο αγροτικό αυτοκίνητο μάρκας Nissan, με έναν επιβαίνοντα κινούνταν επί της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς τη συμπρωτεύουσα.

Ξεκίνησε καταδίωξη από τα διόδια του Μοσχοχωρίου με τον οδηγό ωστόσο να μη σταματά σε κανένα από τα σήματα των αστυνομικών. Περνώντας τη Λάρισα, στο ύψος της Γυρτώνης ο οδηγός του οχήματος βγήκε από την εθνική και έκανε αναστροφή, μπαίνοντας μετά από λίγο ξανά στην ΠΑΘΕ, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Μετά τη Λάρισα βγήκε πάλι από τον αυτοκινητόδρομο επιλέγοντας το επαρχιακό οδικό δίκτυο και έχοντας από πίσω του περιπολικά που τον καταδίωκαν.

Τελικά εγκατέλειψε το κλεμμένο όχημα έξω από το χωρίο Μοσχωχώρι αφού αυτό έπεσε πάνω σε τοίχο και στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει πεζός. Αργότερα, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, αστυνομικός φέρεται να πυροβόλησε και να τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Σύμφωνα πάντα με το onlarissa o άτυχος νέος είχε αποφυλακιστεί τον περασμένο Μάρτιο εκτίοντας ποινή κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση παράνομων μεταναστών.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργμάτων Θράκης είχε καταδικαστεί τον Σεπτέμβριο του 2022 σε ποινή φυλάκισης 46 μηνών και 20 ημερών «για παραλαβή από τα Ελβετικά σύνορα της χώρας πολιτών τρίτης χώρας χωρίς δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος με σκοπό προώθησης σε αυτή, κατά συρροή, εκ κερδοσκοπίας και με κίνδυνο για άνθρωπο, απείθεια, οδήγηση χωρίς σχετική άδεια ικανότητας, παράνομη είσοδο στη χώρα».

Πηγή: in.gr 

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ισραήλ: Ο στρατός ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
Επικαιρότητα |

To Ισραήλ ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) υποστηρίζουν ότι έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους το πέρασμα της Ράφα στην πλευρά της Γάζας καθώς όπως ισχυρίζονται «χρησιμοποιούνταν για τρομοκρατικούς σκοπούς».

Οι Παλαιστίνιοι ζητούν την πλήρη ένταξη του κράτους τους στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών
Επικαιρότητα |

Οι Παλαιστίνιοι ζητούν την πλήρη ένταξη του κράτους τους στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών

Οι Παλαιστίνιοι είναι επί του παρόντος κράτος παρατηρητής και όχι μέλος, μια de facto αναγνώριση της κρατικής υπόστασης που τους παραχωρήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 2012