Οριακές διακυμάνσεις εμφανίζουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές «χωνεύουν» μια σημαντικά χαμηλή μέτρηση του κινεζικού πληθωρισμού, ενώ αναμένουν τα εταιρικά αποτελέσματα αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Ο δείκτης

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,2%, με τον κλάδο των βασικών πόρων να χάνει 0,8%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,01% στις 7.257 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 0,01% στις 15.603 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,19% στις 7.098 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της γαλλικής Gaztransport & Technigaz κερδίζουν 5%, καθώς πολυεθνική ναυπηγική εταιρεία ανακοίνωσε ότι έλαβε αρκετές παραγγελίες από τη Samsung Heavy Industries για το σχεδιασμό δεξαμενών για πέντε νέα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

Από την άλλη, η γερμανική Scout24 υποχωρεί κατά 5% μετά τη σύσταση “sell” που έδωσε η UBS για τη μετοχή.

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές παρακολουθούν τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, σχετικά με τις διεργασίες για την πορεία του πολέμου στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τους παρατηρητές, η Σύνοδος δεν αναμένεται να κάνει την έκπληξη και να εντάξει την Ουκρανία στις τάξεις της, ούτε και να αλλάξει ηγεσία αφού ο Γενς Στόλτενμπεργκ πήρε νέα παράταση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές