Μια σημαντική ανακάλυψη φυσικού αερίου και συμπυκνώματος στο πολλά υποσχόμενο κοίτασμα Carmen στη νορβηγική Βόρεια Θάλασσα ανακοίνωση την Δευτέρα η DNO ASA, η νορβηγική εταιρεία εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου, η οποία κατέχει ποσοστό 30% στο εν λόγω κοίτασμα PL1148.

Η προκαταρκτική αξιολόγηση περιεκτικών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων πυρήνων και δειγμάτων υγρών, που ελήφθησαν από το εξεταζόμενο πηγάδι δείχνει ακαθάριστους ανακτήσιμους πόρους στην περιοχή της τάξης των 120-230 εκατομμυρίων βαρελιών ισοδύναμου πετρελαίου (MMboe) σε βάση P90-P10. Στα 175 MMboe, το μέσο αυτού του εύρους, το Carmen κατατάσσεται ως η μεγαλύτερη ανακάλυψη στη νορβηγική υφαλοκρηπίδα από το 2013.

Πετρέλαιο: Η ανθεκτική ζήτηση ωθεί ανοδικά τις τιμές

Το Carmen είναι η έκτη ανακάλυψη της DNO στην περιοχή Troll-Gjøa από το 2021 και βρίσκεται κοντά στην υπάρχουσα υποδομή με σαφή προοπτική την εμπορευματοποίησή του. Τα άλλα κοιτάσματα που ανακαλύφθηκαν είναι τα Røver Nord, Kveikje, Ofelia, Røver Sør και Heisenberg.

«Η Νορβηγία συνεχίζει να προσφέρει δώρα», δήλωσε ο εκτελεστικός πρόεδρος της DNO, Bijan Mossavar-Rahmani. Το Carmen αποδεικνύει ότι υπάρχουν ακόμη σημαντικές ανακαλύψεις που πρέπει να γίνουν και η παλαιότερη εταιρεία πετρελαίου της Νορβηγίας, η DNO, θα είναι μέρος αυτού του επόμενου κεφαλαίου της ιστορίας του πετρελαίου και του φυσικού αερίου της χώρας», πρόσθεσε.

Η DNO εκμεταλλεύτηκε το PL1148 το 2022 μέσω της εξ ολοκλήρου θυγατρικής της DNO Norge AS. Οι άλλοι εταίροι στην άδεια είναι η Wellesley Petroleum AS ως φορέας εκμετάλλευσης με 50% μερίδιο και η Equinor Energy AS και η Aker BP ASA με 10% έκαστη.

Η DNO ASA είναι μια νορβηγική εταιρεία εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου που δραστηριοποιείται στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Θάλασσα και τη Δυτική Αφρική. Ιδρύθηκε το 1971 και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Όσλο. Κατέχει μερίδια σε χερσαίες και υπεράκτιες άδειες σε διάφορα στάδια εξερεύνησης, ανάπτυξης και παραγωγής στην περιοχή του Κουρδιστάν του Ιράκ, της Νορβηγίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ακτής Ελεφαντοστού, της Ολλανδίας και της Υεμένης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή