Στην έκδοση ανεξασφάλιστου ομολογιακού δανείου ύψους 70 εκατ. ευρώ και διάρκειας πέντε ετών, με ετήσιο σταθερό επιτόκιο 6,16% προχωράει η ΑΒ Βασιλόπουλος.

Στο δάνειο, το οποίο θα εκδοθεί εντός έξι μηνών, θα συμβληθούν ως ομολογιούχοι:

  • Η Lion Retail Holding S.a.r.l. που είναι μητρική της ΑΒ και θα καλύψει ομολογίες μέχρι του ποσού των €17,5 εκατ.
  • Η Ahold Delhaize Finance Company N.V., Curaçao, (ενεργούσα μέσω του υποκαταστήματος της στη Γενεύη), που είναι συνδεδεμένη με την ΑΒ και ελέγχεται εμμέσως από Koninklijke Ahold Delhaize N.V., και θα καλύψει ομολογίες μέχρι του ποσού των €52,5 εκατ.

Ειδική άδεια

Η ειδική άδεια που αφορά την Ahold Delhaize Finance Company N.V., Curaçao, χορηγήθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 100 του Ν.4548/2018 για την έκδοση του ομολογιακού δανείου και «κρίθηκε δίκαιη, εύλογη και εξυπηρετούσα τα συμφέροντα της εταιρείας».

Στόχοι

Πληροφορίες από την εταιρεία αναφέρουν ότι τα χρήματα που θα αντληθούν από το ομολογιακό δάνειο θα χρηματοδοτήσουν το επενδυτικό πλάνο που υλοποιεί η ΑΒ Βασιλόπουλος και αφορά μεταξύ άλλων:

  • στην ενίσχυση του δικτύου καταστημάτων (για φέτος ο αρχικός σχεδιασμός έκανε λόγο για άνοιγμα 60 καταστημάτων εκ των οποίων 10 νέων ιδιόκτητων)
  • στην ενίσχυση της αλυσίδας εφοδιασμού
  • στη συνεχιζόμενη διαδικασία ψηφιακού μετασχηματισμού
  • σε επιπλέον παροχές (μισθούς και μπόνους) στο προσωπικό

Παρά τη δύσκολη συγκυρία η εταιρεία πάντως, όπως έχει δηλώσει προσφάτως ο επικεφαλής της εταιρείας Νίκος Λαβίδας, η ΑΒ Βασιλόπουλος δεν βάζει «φρένο» στο επενδυτικό πλάνο της αναφορικά με την επέκταση και την αναβάθμιση του δικτύου της.

Μέσα στο 2023 πρόκειται να επενδύσει, όπως κάθε χρονιά, περίπου 60 εκατ. ευρώ γι’ αυτόν το σκοπό στοχεύοντας στη δημιουργία 10 νέων ιδιόκτητων καταστημάτων και στην προσθήκη 50 νέων σημείων στο δίκτυο franchise.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις