
Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ είναι το κεντρικό θέμα στον τουρκικό Τύπο, καθώς η Άγκυρα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο Βίλνιους κυρίως για το ζήτημα της ένταξης της Σουηδίας αλλά και για τα F-16 που αναμένεται να προμηθευτεί από τις ΗΠΑ.
Η συνάντηση επίσης του Τούρκου προέδρου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο της συνάντησης, επίσης φιλοξενείται στα περισσότερα πρωτοσέλιδα με θετικά σχόλια.
Πρωτοσέλιδο η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Hurriyet
Η ευρείας κυκλοφορίας φιλοκυβερνητική Hurriyet έχει τα ελληνοτουρκικά κεντρικό θέμα με κύριο τίτλο στο πρωτοσέλιδο «Και ένα βήμα έγινε στο Αιγαίο», ενώ ακολουθούν τα υπόλοιπα θέματα της Συνόδου.

Η φιλοκυβερνητική Sabah έχει κεντρικό θέμα την προειδοποίηση για κοινή δράση κατά της τρομοκρατίας προς το ΝΑΤΟ, ενώ για το τετ-α-τετ των δύο ηγετών έχει τίτλο στο πρωτοσέλιδο: «Ειλικρινής συνάντηση με τον Μητσοτάκη».
Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Τουρκία, η επίσης φιλοκυβερνητική, Aksam έχει βασικό θέμα ότι η Σουηδία πρέπει να παρουσιάσει έναν οδικό χάρτη προς τον Ερντογάν για το πώς θα αντιμετωπιστεί η τρομοκρατία και από κάτω έχει δεύτερο τίτλο: «Ο ισχυρός άνδρας του ΝΑΤΟ είναι ο Ερντογάν».
Η κριτική του αντιπολιτευόμενου Τύπου στο «ναι» του Ερντογάν στη Σουηδία
Η αντιπολιτευόμενη Sozcu, παρουσιάζει το θέμα από διαφορετική οπτική. «Επιστρέψαμε 19 χρόνια πίσω» λέει και παρουσιάζει τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων το 2004 – 2005, όταν έγινε το άνοιγμα της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, στη συνέχεια τη σύγκρουση του Ερντογάν με τη Δύση και την Ευρωπαϊκή Ένωση και καταλήγει στο σημερινό συμβιβασμό με τη Σουηδία και το πράσινο φως που έδωσε η Άγκυρα για την ένταξη της σκανδιναβικής χώρας στο ΝΑΤΟ.
Η Turkiye έχει σε μικρότερη φωτογραφία τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά ο τίτλος της αφορά στη ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.
Η Yeni Safak, γράφει ότι η Σουηδία θα παρουσιάσει έναν οδικό χάρτη και η Milliyet αναφέρει πως οι αποφάσεις για την Σουηδία περνούν στην Εθνοσυνέλευση.


Latest News

Έρευνα για τον θάνατο ναυτικού στο λιμάνι της Πάτρας
Για τον σκοπό αυτό μεταβαίνει στην Πάτρα, κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια του συμβάντος

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.