Διορθωτικές κινήσεις γίνονται σήμερα στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, εν αναμονή των κρίσιμων εταιρικών αποτελεσμάτων που αναμένονται από τις δύο όχθες του Ατλαντικού, αλλά και στη σκιά της μεγάλης ανόδου των προηγούμενων ημερών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,1%, με τον κλάδο των μεταλλευμάτων να χάνει 0,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,02% στις 7.438 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,05% στις 16.132 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,15% στις 7.380 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας, οι ευρωπαϊκές αγορές δέχτηκαν σημαντική ώθηση από τα στοιχεία των τιμών καταναλωτή και χονδρικής στις ΗΠΑ, με τον FTSE 100 να κερδίζει 2,5%, ενώ ο DAX και CAC40 ενισχύονται μέχρι τώρα, κατά 3,3% και 3,7% αντίστοιχα.

Ασιατικά χρηματιστήρια: Θετικά έκλεισαν την εβδομάδα

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, κέρδη 1% σημειώνει η βρετανική εταιρεία λιανικής πώλησης Burberry, καθώς ανακοίνωσε αύξηση 18% στα έσοδα από πωλήσεις για το τρίμηνο που έληξε την 1η Ιουλίου. Η εταιρεία επανέλαβε τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους και ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε επαναγορά μετοχών ύψους 400 εκατ. λιρών μέχρι το τέλος του ημερολογιακού έτους.

Πάντως, στην Ευρώπη παραμένει ο προβληματισμός για την αγορά ακινήτων, καθώς σύμφωνα με έρευνες είναι ο κλάδος που αντιμετωπίζει τα περισσότερα προβλήματα, κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, λόγω της αυξανόμενης πίεσης στη ρευστότητα και της συμπίεσης της κερδοφορίας.

Τα υψηλότερα επιτόκια, το αυξημένο κόστος εξυπηρέτησης του χρέους και η πτώση της ζήτησης για χώρους γραφείων «ασκούν έντονη πίεση στην αγορά», σύμφωνα με την έκθεση Weil European Distress Index. Η μελέτη, η οποία εκπονήθηκε από τη δικηγορική εταιρεία Weil, Gotshal & Manges LLP, συγκεντρώνει δεδομένα από περισσότερες από 3.750 εισηγμένες ευρωπαϊκές εταιρείες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές