Κορυφώνεται σήμερα και αύριο η «επέλαση» του καύσωνα το Σάββατο, με τη θερμοκρασία να «πιάνει» πολύ υψηλές τιμές.

H μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 40 με 41, στο εσωτερικό της Στερεάς τους 41 με 43 και στο εσωτερικό της Θεσσαλίας τους 43 και πιθανόν τους 44 βαθμούς Κελσίου και στη νησιωτική χώρα τους 35 με 36 και στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Καύσωνας «Κλέων»: Η Λάρισα «βράζει» και το Twitter κάνει… πάρτι

Οι θερμοκρασίες που «έπιασε» η θερμική κάμερα

Ακόμα πιο υψηλές θερμοκρασίες «έπιασε» η θερμική κάμερα στην άσφαλτο και πάνω στα αυτοκίνητα. Χαρακτηριστικά, στο Facebook του EnternityGR δημοσιεύονται οι φωτογραφίες που είναι όλες είναι τραβηγμένες με θερμική κάμερα.

Όπως δείχνουν, στην οροφή του αυτοκινήτου φαίνεται να είναι στους 84 βαθμούς Κελσίου ενώ στα πλαϊνά φτάνει μέχρι τους 70,1 βαθμούς. Σε άλλη φωτογραφία, η θερμοκρασία στην άσφαλτο κυμαίνεται από 57,5 βαθμούς ως 62,3 βαθμούς.


Η θέση της ΓΣΕΕ

Εν τω μεταξύ, την ανάγκη εισαγωγής στην ισχύουσα νομοθεσία για την Υγεία και Ασφάλεια των εργαζομένων ρητών ρυθμίσεων για τις υποχρεώσεις των εργοδοτών και κυρίως απαγορεύσεων για την πρόληψη της καταπόνησης των εργαζομένων και ρύθμισης των συνθηκών εργασίας τους στις περιπτώσεις έκθεσης σε έντονα καιρικά φαινόμενα (καύσωνας, ψύχος κλπ), οι οποίες να συνοδεύονται με αυστηρές κυρώσεις και εντατικοποίηση των έγκαιρων ελέγχων από την Επιθεώρηση Εργασίας, υπογραμμίζει η ΓΣΕΕ με νέα ανακοίνωσή της με αφορμή τον καύσωνα «Κλέων».

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα