Οι τιμές του χοιρινού κρέατος στην Κίνα αναμένεται να παρουσιάσουν μέτρια αύξηση στο μέλλον, παρά την πτώση τους στις αρχές Ιουλίου, σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές.

Την εβδομάδα από 3 ως 9 Ιουλίου, η μέση τιμή χοιρινού κρέατος που καταγράφηκε από το Υπουργείο Γεωργίας και Αγροτικών Υποθέσεων της Κίνας ήταν 18,98 γουάν (περίπου 2,66 δολάρια) ανά κιλό, μειωμένη κατά 32,9% σε ετήσια βάση.

Χοιρινό κρέας: Αρνητικό το κλίμα και το 2023

Τον Ιούνιο, οι τιμές του χοιρινού μειώθηκαν κατά 7,2% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Η πτώση των τιμών του χοιρινού κρέατος προκλήθηκε κυρίως από την υποτονική ζήτηση.

Ελαφριά ανάκαμψη τιμών

Ωστόσο, με τη συνολική βελτίωση της κατάστασης της προσφοράς και της ζήτησης χοιρινού κρέατος, οι τιμές του χοιρινού κρέατος αναμένεται να ανακάμψουν ελαφρά στο μέλλον, όπως εκτιμούν οι ειδικοί.

«Με τη σταδιακή μείωση της ικανότητας παραγωγής χοιρομητέρων, η προσφορά χοιριδίων μειώθηκε το πρώτο τρίμηνο και αναμένεται ότι η κατάσταση υπερπροσφοράς θα αμβλυνθεί το τρίτο τρίμηνο», δήλωσε ο Zhu Zengyong, ερευνητής της Κινεζικής Ακαδημίας Γεωργικών Επιστημών.

«Η αγορά και αποθήκευση χοιρινού κρέατος και άλλα συναφή μέτρα θα διαδραματίσουν υποστηρικτικό ρόλο στο κλίμα της αγοράς και θα καθοδηγήσουν την ομαλή βελτίωση του προτύπου προσφοράς και ζήτησης. Οι τιμές χοιρινού κρέατος αναμένεται να φτάσουν στο κατώτατο σημείο τους και ακολούθως να ανακάμψουν, αλλά η αύξηση της τιμής μπορεί να περιοριστεί βραχυπρόθεσμα», δήλωσε ο Wang Likun, ερευνητής στο Κέντρο Έρευνας Ανάπτυξης του Κρατικού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή