Δύσκολη αναμένεται η νύχτα για κατοίκους και πυροσβέστες σε νοτιοανατολική Αττική, Δερβενοχώρια και Λουτράκι Κορινθίας, καθώς από το μεσημέρι της Δευτέρας μάχονται με τις φλόγες που έχουν προξενήσει ανυπολόγιστες καταστροφές στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον.

Φωτιά στον Κουβαρά: Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο – Εκκενώθηκαν Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Ανάβυσσος

Πύρινη επέλαση στην ανατολική Αττική

Τεράστιες καταστροφές προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στον Κουβαρά Αττικής και γρήγορα εξαπλώθηκε προς το Λαγονήσι και τη Σαρωνίδα, χάρη στους ισχυρούς ανέμους και το εύφλεκτο των εκτάσεων λόγω του πολυήμερου καύσωνα.

Η φωτιά πέρασε στους οικισμούς Μελισσουργοί και Φέριζα, έκαψε σπίτια στη Σαρωνίδα και απείλησε την Ανάβυσσο. Στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής στάλθηκε ενημερωτικό μήνυμα από το 112.


Η φωτιά πέρασε μέσα από τον Ιππικό Όμιλος στην Ανάβυσσο, με τα άλογα να απομακρύνονται άρον άρον.

Οι αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή ενός ατόμου ρουμανικής υπηκοότητας, ως ύποπτου για την φωτιά στον Κουβαρά. Ωστόσο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος, καθώς δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο σε βάρος του.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, από την έναρξή της η φωτιά, λόγω των ισχυρών ανέμων, κάλυψε 12 χιλιόμετρα σε 2 ώρες. Γι’ αυτό, για προληπτικούς λόγους εκδόθηκαν 5 μηνύματα από το 112 προειδοποιώντας τους κατοίκους για την εξέλιξη της πυρκαγιάς και για την απομάκρυνσή τους προς ασφαλή προορισμό. Σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάστηκε να πραγματοποιηθούν απεγκλωβισμοί κατοίκων συνοδεία αστυνομικών.

Μάχη με τις φλόγες στο Λουτράκι

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν κάτοικοι και πυροσβέστες και στο Λουτράκι Κορινθίας. Η φωτιά εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας σε δασική έκταση στην περιοχή «Καλλιθέα». Έλαβε γρήγορα διαστάσεις, καταστρέφοντας δασικές εκτάσεις αλλά και προξενώντας, σύμφωνα με πληροφορίες, ζημιές και σε σπίτια.

Οι οικισμοί Όαση, Πευκιάς, Καλλιθέα, Ειρήνη, Άγιος Κωνσταντίνος, Καλαμάκι, Ίσθμια και Παράδεισος εκκενώθηκαν με εντολή από το 112.


Ακολούθως η φωτιά κατευθύνθηκε προς το Καλαμάκι και την περιοχή γύρω από τα διόδια. Για αρκετή ώρα παρέμειναν κλειστές η παλαιά και η νέα εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου. Λόγω της πυρκαγιάς εκκενώθηκε το γηροκομείο «Ελπίς» και η κατασκήνωση Sportcamp Loutraki.

Δύσκολη η κατάσταση στα Δερβενοχώρια

Δύσκολη ήταν μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας η κατάσταση στα Δερβενοχώρια, όπου το απόγευμα της Δευτέρας εκδηλώθηκε πυρκαγιά κοντά στο χωριό Πάνακτο. Η φωτιά καταστρέφει δασική έκταση, ενώ μεγάλη είναι η κινητοποίηση των αρχών προκειμένου να αποτραπεί τυχόν μετάδοση της πυρκαγιάς προς την Πάρνηθα.


Λόγω της πυρκαγιάς διεκόπη η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας-Θηβών, από τον κόμβο της Μάνδρας προς την Θήβα, στην οδό Φυλής από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλείστων και στην επαρχιακή οδό Οινόης-Μαγούλας από το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα