Σε μία χρονιά με αυξημένη τουριστική κίνηση, οι χιλιάδες ελλείψεις στον κλάδο έχουν ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να δουλεύουν χωρίς ρεπό και με εξαντλητικά ωράρια.

Μετά το περιστατικό με τον σερβιτόρο σε beach bar στη Ρόδο όπου παρέδιδε παραγγελία σχεδόν… κολυμπώντας, μια νέα καταγγελία ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ευκλείδης Τσακαλώτος καταγγέλλει πως ένας εργοδότης επιχείρησης στον τουρισμό, απαγορεύει στους υπαλλήλους του τις εξόδους, μέχρι τις 18 Αυγούστου.

Εργοδοτικές αυθαιρεσίες και παρανομίες στη Ρόδο

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παραθέτει τα μηνύματα που αντάλλαξαν ο εργοδότης με τους υπαλλήλους του, και ζητάει να επιβληθούν οι πιο σκληρές ποινές.

Σύμφωνα με το μήνυμα που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Τσακαλώτος, υπάλληλος φέρεται να αναφέρει στον εργοδότη πώς στα δωμάτια που μένουν δεν υπάρχει νερό, με εκείνον να απαντάει: «Καλησπέρα, έως 18 Αυγούστου απαγορεύονται αυστηρά οι έξοδοι σε όλους για ένα μήνα. Εάν θέλει κάποιος ένα ποτό, εδώ και μετά σπίτι».

Στο Facebook ο κ. Τσακαλώτος ανάρτησε το παρακάτω:

«Η εργοδοτική αυθαιρεσία στον τουρισμό έχει ξεφύγει.

Δεν φτάνει που τα παιδιά που δουλεύουν σεζόν δουλεύουν δωδεκάωρο 7 στα 7, τώρα οι επιχειρηματίες την έχουν δει διοικητές λόχου και επιβάλουν στέρηση εξόδου.

Η επιχείρηση πρέπει να βρεθεί άμεσα και να επιβληθούν οι πιο σκληρές ποινές. Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες της πρέπει να προστατευθούν.

Και πρέπει να κάνουμε μια πολύ σοβαρή κουβέντα στη Βουλή και να φτιάξουμε ένα σοβαρό νομοθετικό πλαίσιο για την εργασία στον τουρισμό. Και φυσικά να ενισχύσουμε τους μηχανισμούς που θα το επιβάλλουν. Τώρα.

Δεν γίνεται να έχουμε μια χώρα με τέτοιες συνθήκες εργασίας και να μιλάμε για ανάπτυξη».

Επίσης, εργαζόμενοι καταγγέλλουν σεξουαλικές παρενοχλήσεις, ξυλοδαρμούς και εκφοβισμούς.

Σε επιχείρηση εστίασης στη Ρόδο, σύμφωνα με καταγγελία, ο εργοδότης χτύπησε εργαζόμενη όταν του είπε ότι θέλει να αποχωρήσει. Την κλείδωσε σε δωμάτιο, την ξυλοκόπησε, ενώ τις έστειλε και απειλητικά μηνύματα στα social media.

Στο αεροδρόμιο του νησιού οι εργαζόμενοι στον έλεγχο επιβατών – αποσκευών κάνουν λόγο για εξαντλητικά ωράρια, χωρίς ρεπό.

Την ίδια στιγμή, οι συνθήκες διαμονής σε πολλές περιπτώσεις είναι τουλάχιστον απαράδεκτες. Τουαλέτες που μετατρέπονται σε μικρές λίμνες μετά από κάθε μπάνιο, δωμάτια χωρίς παράθυρα, μουχλιασμένες ντουλάπες, ταβάνια που στάζουν μετά από κάθε βροχή.

Ωστόσο, σε όποιον δεν αρέσει ο εργασιακός… παράδεισος που προσφέρουν ορισμένοι επιχειρηματίες, αν θελήσει να φύγει καλείται να πληρώσει ρήτρα αποχώρησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Ψηφιακός μετασχηματισμός: Πρώτοι στα social media, ουραγοί στις τραπεζικές συναλλαγές
Οικονομία |

Η σχέση των Ελλήνων με τις ψηφιακές τεχνολογίες - Τα social media και οι τραπεζικές συναλλαγές

Πώς υιοθετούν οι επιχειρήσεις τις ψηφιακές τεχνολογίες; Πώς χρησιμοποιούν οι πολίτες τις δημόσιες και άλλες υπηρεσίες στο διαδίκτυο; Ποια είναι η συμμετοχή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;