Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, με το Χονγκ Κονγκ να δέχεται ισχυρούς τριγμούς από τις μετοχές ακινήτων και τεχνολογίας.

Ειδικότερα, στην Κίνα, ο Shanghai Composite υποχώρησε κατά 0,32% και ο Shenzhen Component έχασε 0,4%. Ο Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,32% και έκλεισε στις 32.493,89 μονάδες και ο Topix σημείωσε άνοδο 0,59% στις 2.252,28 μονάδες.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωσε πτώση 0,2% και έκλεισε στις 7.283,8 μονάδες για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα απωλειών, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα πρακτικά της συνεδρίασης της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας του Ιουλίου.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 0,43%, αλλά ο Kosdaq σημείωσε άνοδο 1,77%, καθώς η χώρα πραγματοποιεί σήμερα την πρώτη συνάντηση της Πυρηνικής Συμβουλευτικής Ομάδας με τις ΗΠΑ.

Η Βόρεια Κορέα

Στη συνάντηση θα «συζητηθούν η ανταλλαγή πληροφοριών, ο μηχανισμός διαβούλευσης και ο κοινός σχεδιασμός και εκτέλεση που αποσκοπούν στην ενίσχυση της πυρηνικής αποτροπής έναντι της Βόρειας Κορέας», όπως μετέδωσε η Yonhap, επικαλούμενη το προεδρικό γραφείο της Νότιας Κορέας.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές ακινήτων και τεχνολογίας οδήγησαν τις απώλειες του δείκτη Hang Seng, ο οποίος σημείωσε πτώση άνω του 2%. Η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Longfor Group ήταν ο μεγαλύτερος χαμένος του δείκτη, με τις μετοχές της να διολισθαίνουν περισσότερο από 9%, ενώ η Country Garden Holdings σημείωσε πτώση 6,67%.

Στο μέτωπο της τεχνολογίας, οι μετοχές της JD Health International υποχώρησαν περισσότερο από 5% και ήταν ο μεγαλύτερος χαμένος του κλάδου, ενώ ακολούθησε η θυγατρική της Alibaba Group Alibaba Health Information Technology, η οποία σημείωσε πτώση 4,2%

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές