Με σημαντικά κέρδη κατάφερε να κλείσει σήμερα η Wall Street, η οποία κατάφερε να ξεπεράσει κάποια αρνητικά εταιρικά αποτελεσματα και να οδηγηθεί σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα, ενώ σημαντική ώθηση έδωσαν και τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις, οι οποίες επιβεβαίωσαν την κάμψη της πίεσης της ζήτησης στις τιμές.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,30% στις 34.689 μονάδες, καταγράφοντας μάλιστα την έβδομη ανοδική συνεδρίαση στη σειρά, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,03% στις 4.524 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,33% στις 14.197 μονάδες.

Θετική κίνηση στο τέλος για τις ευρωαγορές

Η Bank of America ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο, χάρη στα υψηλότερα επιτόκια, με τη μετοχή της να κερδίζει 4,3%. Τα κέρδη της Bank of N.Y. Mellon ξεπέρασαν επίσης τις προσδοκίες για το τελικό αποτέλεσμα, με τη μετοχή να ενισχύεται κατά 4,2%.

Άλμα 6,3% σημείωσε και η μετοχή της Morgan Stanley, αφού ξεπέρασε τις εκτιμήσεις τόσο στα έσοδα όσο και στα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή χάρη στο ρεκόρ εσόδων στον τομέα διαχείρισης περιουσίας της. Η PNC Financial, εν τω μεταξύ,  σημείωσε άνοδο άνω του 1,2% παρά τα αδύναμα μεγέθη του δεύτερου τριμήνου.

Η περίοδος της ανακοίνωσης των κερδών έχει ξεκινήσει δυναμικά, με περίπου το 82% των εταιρειών του S&P 500 που ανακοίνωσαν να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις για τα κέρδη, σύμφωνα με την FactSet. Η σεζόν έρχεται καθώς τα πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό ενισχύουν την υπόθεση του σεναρίου της ήπιας προσγείωσης μεταξύ πολλών επενδυτών και οι μετοχές συνεχίζουν το φετινό ράλι. Όμως, παραμένει κάποιος σκεπτικισμός.

Την ίδια ώρα, τα στοιχεία του Υπουργείου Εμπορίου έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,2% σε μηνιαία βάση τον Ιούνιο. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones προέβλεπαν αύξηση 0,5%. Οι πωλήσεις προσαρμοσμένες στον πληθωρισμό- ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,2% για το μήνα – υποδεικνύουν ότι οι πραγματικές πωλήσεις ήταν περίπου αμετάβλητες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street