Στη Ρώμη προβλέπονται 43 βαθμοί Κελσίου, η υψηλότερη θερμοκρασία των τελευταίων εκατό χρόνων. Παράλληλα, μέχρι και 47 βαθμοί αναμένονται από σήμερα μέχρι και το Σάββατο στην Σαρδηνία και 45 στο νησί της Σικελίας.

Το νέο αυτό κύμα καύσωνα ονομάσθηκε «Χάροντας» και εκτός από την ζέστη φέρνει υψηλά ποσοστά υγρασίας, τα οποία προκαλούν άπνοια. Η εφημερίδα La Repubblica γράφει ότι στην Ιταλία έχουμε, πλέον, τροπικές νύχτες, με 30 βαθμούς, στις μεγάλες πόλεις και τα μεσάνυχτα. Σήμερα, συνολικά είκοσι πόλεις βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής και οι ειδικοί συμβουλεύουν να περιοριστούν οι μετακινήσεις κατά τις πιο ζεστές ώρες, το μεσημέρι.

Η Μεσόγειος φλέγεται και οι τουρίστες φεύγουν – Οι δροσεροί προορισμοί

To ιταλικό υπουργείο Υγείας ζήτησε από τα νοσοκομεία, τους οικογενειακούς γιατρούς και όλα τα κέντρα υγείας να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την παροχή τις αναγκαίας φροντίδας στους πολίτες. Προς το παρόν, τα μουσεία και τα διάφορα μνημεία παραμένουν ανοικτά διότι οι αφίξεις τουριστών, παρά την αυξανόμενη ζέστη, συνεχίζονται.

Ημέρες δροσιάς στα πάρκα

Στη Ρώμη, ο δήμος συμβούλεψε τους πολίτες που κινούνται με μέσα μαζικής μεταφοράς, τα περιμένουν το λεωφορείο κάτω από τα ψηλά, ιστορικά πλατάνια της Αιώνιας Πόλης διότι τις ημέρες αυτές η σκιά τους είναι πολυτιμότερη από κάθε άλλη χρονιά. Τα μεγάλα πάρκα της ιταλικής πρωτεύουσας, όπως η βίλα Μποργκέζε και η βίλα Παμφίλι έχουν γεμίσει με ντόπιους και επισκέπτες, σ΄αναζήτηση λίγης δροσιάς.

Ο καύσωνας, τέλος, επέφερε μεγάλες αλλαγές και στον γεωργικό τομέα. Με συμφωνία εργοδοτών και συνδικαλιστικών οργανώσεων αποφασίσθηκε ότι από τις 12 το μεσημέρι, μέχρι τις πέντε το απόγευμα, η δουλειά στα χωράφια θα σταματά και ότι μπορούν να επιλέγονται, εναλλακτικά νυχτερινές ώρες, αρχίζοντας και από τις δέκα το βράδυ.

Πηγή: Deutsche Welle

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα