Η αγορά κράτησε για δεύτερη συνεδρίαση τη ζώνη των 1300 μονάδων, από όπου έβγαλε -προς το παρόν- μια αξιοπρεπέστατη ανοδική αντίδραση. ΜΥΤΙΛ και τράπεζες στο προσκήνιο.

Το πρώτο μισό της συνεδρίασης χαρακτηρίστηκε από εναλλαγές προσήμου και στενό εύρος διακύμανσης πέριξ του αμετάβλητου, τουλάχιστον για τον Γενικό Δείκτη.

Κι έπειτα, ΜΥΤΙΛ, ΠΕΙΡ, ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΑΡΑΙΓ και η υπόλοιπη ..συμμορία, πάτησαν γκάζι και έδωσαν πράσινο χρώμα στο ταμπλό.

Παραμένουμε έντος της ζώνης 1300-1320, κοντά στα υψηλά 9ετίας του Γενικού Δείκτη (6ετίας για τον Δείκτη Τραπεζών).

Το χαρτί της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας παίζεται ακόμα, με όλα τα χαρτιά που “αξίζουν” να συνεχίζουν την κίνηση, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων όπως ΟΤΕ και ΕΛΧΑ, που ακόμα υποτιμώνται χωρίς προφανή λόγο.

Ωστόσο, έχουμε ξαναπεί ότι η τάση κερδίζεται με τίτλους που ήδη έχουν αποδώσει, ήδη έχουν αποδείξει ότι προτιμώνται έναντι άλλων, και δεν πέφτουμε στην παγίδα να αγοράζουμε “τίτλους που έμειναν πίσω”, με την ελπίδα ότι θα τρέξουν να προλάβουν.

Λες και όλα πρέπει να πάνε μαζί πάνω (ή κάτω).

Ο κλάδος πληροφορικής υπεραπέδωσε και πάλι, με την ΠΡΟΦ να βλέπει νέα ισοτρικά υψηλά, την ΕΠΣΙΛ να τα δοκιμάζει ενδοσυνεδριακά και την ΕΝΤΕΡ σταθερά να μαζεύει αγοραστές.

Επίσης, ο τραπεζικός κλάδος βρέθηκε να πρωταγωνιστεί, με την ΠΕΙΡ να επιτίθεται (δεν κάνει και κάτι άλλο το τελευτάιο διάστημα), και τα αποτελέσματα β’ τριμήνου να δείχνουν σιγά σιγά προεξοφλημένα προς νέα υψηλά επίπεδα.

Υπενθυμίζουμε ότι αναμένονται σημαντικές αυξήσεις στα έσοδα, κυρίως από τόκους (ΝΙΙ), συνυπολογίζοντας αφενός την πορεία στο α’ τρίμηνο με το βλέμμα στα αυξημένα επιτόκια της ΕΚΤ, αφετέρου την εικόνα των αμερικανικών, που ήδη ανακοινώνουν καλύτερα των αναμενομένων.

Και σε ένα χρηματιστήριο ρηχό και τραπεζολάγνο, όπως το δικό μας, όλοι γνωρίζουμε τί εστί να τα πάνε καλά οι τραπεζικές μετοχές.

Είδική μνεία για τη μετοχή του Mytilineos. Δεν έχουμε ξαναδεί πιο όμορφη ανοδική κίνηση από μετοχή τέτοιας κατηγορίας.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την 23η ανοδική εβδομάδα στις τελευταίες 31. Σε ιστορικά υψηλά Αγγλία και Γερμανία
ο Αντικριστής |

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την 23η ανοδική εβδομάδα στις τελευταίες 31. Σε ιστορικά υψηλά Αγγλία και Γερμανία

Το θετικό επενδυτικό κλίμα παραμένει ανέπαφο τόσο στην Αθήνα όσο και στα μεγάλα διεθνή Χρηματιστήρια. Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε νέα υψηλά 13 ετών

Ο μεν Βακάκης δίνει μετοχές, ο δε Τιτάνας πάει για triple listing
ο Αντικριστής |

Ο μεν Βακάκης δίνει μετοχές, ο δε Τιτάνας πάει για triple listing

Γκρεμίστηκε από τα ιστορικά της υψηλά η ΜΠΕΛΑ, μετά την είδηση του Bloomberg για πώληση 2 εκατ. μετοχών που κατείχε η Tanocerian Maritime (συμφερόντων Βακάκη) σε τιμή 27,20 ευρώ και κατά 9,3% χαμηλότερη από το κλείσιμο της Τετάρτης. Η συναλλαγή θα αφορούσε στο 1,5% του μετοχικού κεφαλαίου.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών παραμένει ελκυστικός προορισμός. Προσοχή στα λεγόμενα του Powell.
ο Αντικριστής |

Το Χρηματιστήριο Αθηνών παραμένει ελκυστικός προορισμός. Προσοχή στα λεγόμενα του Powell.

Άνευ ουσίας η απερχόμενη χρηματιστηριακή εβδομάδα, με τρεις στις πέντε συνεδριάσεις και στενό εύρος διακύμανσης. Η πιθανότητα ανοδικής συνέχισης παραμένει μεγάλη στο μεσοπρόθεσμο.