Ξεκίνησαν ξανά πριν από λίγη ώρα οι ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα, οι οποίες είχαν διακοπεί προσωρινά λόγω του πυκνού καπνού που δυσχέραινε το έργο των πιλότων, όπως αναφέρει το ΑΠΕ. Παράλληλα συνεχίζονται οι προσπάθειες των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων και στα τέσσερα μέτωπα της φωτιάς στο νησί της Ρόδου.

Μέχρι αυτή τη στιγμή η κατάσταση εξακολουθεί να είναι δύσκολη και εκφράζονται εύλογες ανησυχίες για το μέγεθος της καταστροφής.

Ρόδος: Φωτιά εκτός ελέγχου κατακαίει δασική έκταση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, λόγω της εξέλιξης της δασικής πυρκαγιάς στην κεντρική Ρόδο, προέβη σε προληπτική απομάκρυνση επισκεπτών και εργαζομένων από τον αρχαιολογικό χώρο της Καμείρου, σήμερα, Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023, έως το τέλος του ωραρίου λειτουργίας του χώρου (20:00)

Στον πυροσβεστικό σταθμό Απολλώνων συνεδριάζει αυτή την ώρα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δωδεκανήσου για τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης και αποκατάστασης των συνεπειών της δασικής πυρκαγιάς.

Σε ό,τι αφορά όσους εγκατέλειψαν τα χωριά Διμυλιά, Σάλακο, Ελεούσα λόγω της προληπτικής εκκένωσης, ο Δήμος γνωστοποίησε πως βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα κλιματιζόμενοι χώροι για τη φιλοξενία του κόσμου.

Όπως επίσης ανακοινώθηκε αύριο το πρωί θα βρίσκονται στο νησί 7 ακόμα πυροσβεστικά οχήματα για να συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

«Δύσκολη κατάσβεση»

Για δύσκολη κατάσβεση έκανε λόγο και ο εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, καθώς τα πεύκα και τα κυπαρίσσια που καίγονται είναι ψηλά και μεγάλα.

«Από Λάερμα προς Μαλώνα είναι το κύριο μέτωπο που εστιάζεται ο κίνδυνος. Είναι πολύ δύσβατη η περιοχή, πολύ δύσκολη η πρόσβαση. Όλα τα μηχανήματα. όλα τα επίγεια μέσα, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και τέσσερα εναέρια μέσα επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας και μέσα στη διάρκεια της ημέρας θα γίνουν έξι τα εναέρια μέσα» δήλωσε νωρίτερα ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγίου, Γιώργος Χαζημάρκος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα