Μπορεί να πλησιάζουμε στα τέλη του Ιουλίου, ωστόσο για αρκετό κόσμο η άδεια αργεί ακόμα.

Ωστόσο, μέχρι να φτάσει εκεί η… σωτήρια μέρα μπορείτε να ξεκλέψετε λίγες ώρες από τη καθημερινότητα και να πάτε μονοήμερη σε έναν από τους πέντε κοντινούς προορισμούς που σας παρουσιάζουμε παρακάτω.

Ας δούμε αναλυτικά…

Κάρυστος

Στο νοτιότερο άκρο της Εύβοιας, η Κάρυστος είναι μια επιλογή που συνδυάζει επίσης το βουνό και τη θάλασσα. Είναι πλούσια σε ιστορία, αλλά και σε φύση, ενώ οι παραλίες της έχουν κάτι για όλους.

Επισκεφτείτε το Castello Rosso, το οποίο είναι το πιο σημαντικό αρχαίο μνημείο της Εύβοιας ή κάντε πεζοπορία στο φαράγγι του Δημοσάρη.

Γαλαξίδι

Στις νότιες ακτές της Στερεάς Ελλάδας και ύστερα από μια όμορφη διαδρομή ανάμεσα από τους ορεινούς όγκους της Φωκίδας, ξεπροβάλλει το αρχοντικό, γραφικό Γαλαξίδι. Τρανταχτή απόδειξη της σπουδαίας ναυτικής ιστορίας του τόπου αποτελούν το Ναυτικό – Ιστορικό Μουσείο καθώς και το Λαογραφικό Μουσείο.

Μέσα από τα στενά καλντερίμια του, θα απολαύσεις μια βόλτα στις συνοικίες του παραδοσιακού οικισμού θαυμάζοντας τα νεοκλασικά καπετανόσπιτα. Μη φύγεις από εδώ χωρίς να δοκιμάσεις φρέσκα θαλασσινά και πεντανόστιμους ψαρομεζέδες του, αλλά και το γλυκό ραβανί.

Δύο ελληνικά… διαμάντια στη λίστα με τις «μυστικές» παραλίες της Ευρώπης [εικόνες]

Λίμνη Τσιβλού και Ζαρούχλα

Καταπράσινες διαδρομές και μια λίμνη όνειρο. Η λίμνη Τσιβλού. Πρόκειται για μια από λίγες ορεινές και αρκετά εντυπωσιακές λίμνες της Πελοποννήσου. Η λίμνη Τσιβλού είναι φωλιασμένη ανάμεσα σε καταπράσινες βουνοπλαγιές σε υψόμετρο 754 μέτρων. Αυτό εξηγεί και την αλπική ομορφιά της.

Δέκα μόλις χιλιόμετρα μακριά θα βρεις ένα από τα πιο γνωστά χωριά της Πελοποννήσου και της Αχαΐας, τη Ζαρούχλα. Κάνε μια στάση για να σεργιανίσεις στα δρομάκια του χωριού.

Πόρτο Γερμενό

Φτάνοντας στο Πόρτο Γερμενό, θα ανακαλύψετε πέντε παραλίες την μία μετά την άλλη, όλες με καταγάλανα νερά και ιδανικές για να κάνετε βουτιές ή να χαλαρώσετε με τις ώρες κάτω από τις σκιές. Όταν έρθει η ώρα του φαγητού, θα βρείτε πολλές επιλογές με νόστιμα πιάτα και μεζέδες.

Λουτράκι

Μία ώρα από την Αθήνα βρίσκεται το παραθεριστικό θέρετρο που έχει κρατήσει την ταυτότητα των 80s θυμίζοντας παλαιότερα καλοκαίρια, όμως θα βρείτε καλά μαγαζιά για φαγητό και παραλίες για να απολαύσετε το μπάνιο σας.

Κάτω από τον παραλιακό δρόμο απλώνεται μια μεγάλη σε έκταση παραλία γεμάτη ξαπλώστρες για εσάς που θέλετε να πάτε κάπου οργανωμένα. Λίγα χιλιόμετρα έξω από το Λουτράκι είναι και η λίμνη Βουλιαγμένη με φανταστικά νερά που αξίζει να τη δείτε από κοντά και να κάνετε θαλάσσια σπορ.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Τουρισμός: Τι είναι το «Gig-Tripping» που κυριαρχεί στις ταξιδιωτικές τάσεις
Τουρισμός |

Το «Gig-Tripping» είναι η τελευταία ταξιδιωτική τάση που επιβάλλεται να δοκιμάσετε

Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, αυτός ο δημοφιλής όρος αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς - Ποιες πόλεις και χώρες είναι ιδανικές και οικονομικές για το συγκεκριμένο τύπου διακοπών

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών
Τουρισμός |

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών

Με τις ευρωπαϊκές εκλογές και την ουγγρική προεδρία της ΕΕ προ των πυλών, οι ηγέτες του κλάδου της φιλοξενίας είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν και να συναποφασίσουν για τις πολιτικές προτεραιότητες