Η Ryanair σχεδιάζει να συνδέσει μεγάλα αεροδρόμια της Ουκρανίας με σχεδόν 20 ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μέσα σε μόλις λίγες εβδομάδες από την επαναλειτουργία του εναέριου χώρου της χώρας, όταν τελειώσει ο πόλεμος και επανέλθει η ειρήνη στην περιοχή.

Ο μεγαλύτερος χαμηλού κόστους αερομεταφορέας της Ευρώπης ανακοίνωσε τα σχέδιά του να τοποθετήσει έως και 30 νέα αεροσκάφη Boeing 737 MAX — αξίας άνω των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων — στα τρία κύρια αεροδρόμια της Ουκρανίας, μόλις ο Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοινώσει ότι είναι ασφαλής η επαναφορά των πτήσεων πολιτικής αεροπορίας στη χώρα.

Βέλγιο: Νέα απεργία των πιλότων της Ryanair το σαββατοκύριακο 29η – 30ή Ιουλίου

Η Ryanair σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη επισήμανε ότι θα επαναλάβει τις πτήσεις από και προς την Ουκρανία εντός οκτώ εβδομάδων από τη στιγμή που θα συμβεί αυτό. Η αεροπορική εταιρεία θα εκτελεί 600 πτήσεις την εβδομάδα μεταξύ Κιέβου, Λβιβ και Οδησσού από και προς περισσότερες από 20 πρωτεύουσες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η επανέναρξη των πτήσεων από Χάρκοβο και Χερσώνα – που εξυπηρετούνταν και οι δύο από τη Ryanair μέχρι την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022, που οδήγησε στο κλείσιμο του ουκρανικού εναέριου χώρου για εμπορικές πτήσεις – θα ξεκινήσουν σε πιο εύθετο χρόνο καθώς επιλέγεται να προχωρήσει η ανοικοδόμηση βασικών υποδομών και στα δύο αεροδρόμια.

Ποιες υποσχέσεις έδωσε ο CEO της Ryanair

Μιλώντας από το Κίεβο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ryanair, Μάικλ Ο’ Λίρι, είπε ότι ο αερομεταφορέας θα «επιστρέφει» στην Ουκρανία μετά τον πόλεμο. «Ο ταχύτερος τρόπος για την ανοικοδόμηση και την αποκατάσταση της ουκρανικής οικονομίας θα είναι με αεροπορικά ταξίδια χαμηλού εισιτηρίου», πρόσθεσε.

Ο O’ Λίρι πρόσθεσε ότι το κύριο αεροδρόμιο του Κιέβου, το διεθνές αεροδρόμιο Boryspil, το οποίο επισκέφθηκε την Πέμπτη, ήταν «πλήρως έτοιμο για την επανέναρξη των πτήσεων το συντομότερο δυνατό».

Η Ryanair σχεδιάζει να προσφέρει περισσότερες από 5 εκατομμύρια θέσεις προς, από και εντός της Ουκρανίας τους πρώτους 12 μήνες μετά το τέλος του πολέμου. Αυτή η προσφορά θα αυξηθεί σε περισσότερες από 10 εκατομμύρια θέσεις σε μια πενταετία.

«Η επίσκεψη της ανώτατης διοίκησης της Ryanair στο αεροδρόμιο Boryspil είναι ένα ισχυρό μήνυμα ότι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη βλέπει τεράστιες δυνατότητες στην αγορά των αεροπορικών μεταφορών της Ουκρανίας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του διεθνούς αεροδρομίου Boryspil, Oleksiy Dubrevskyy.

Η κίνηση υπογραμμίζει τις συνεχείς προσπάθειες της Ουκρανίας να προσελκύσει διεθνείς επενδυτές, καθώς σχεδιάζει το μέλλον της μετά τον πόλεμο.

Στη Διάσκεψη για την Ανασυγκρότηση της Ουκρανίας στο Λονδίνο τον περασμένο μήνα, περισσότερες από 400 διεθνείς εταιρείες — συμπεριλαμβανομένων των Citi, Sanofi και Philips — δεσμεύτηκαν να ενισχύσουν τις επενδύσεις στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο οικονομία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε επίσης τη BlackRock και την JPMorgan να συμβουλεύσουν το Ταμείο Ανάπτυξης της Ουκρανίας, ένα όχημα που επιδιώκει να κινητοποιήσει κεφάλαια από επενδυτές του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα για την ανοικοδόμηση της ουκρανικής οικονομίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή