Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση με τη φωτιά στην Κάρυστο οποία είναι σε εξέλιξη από το μεσημέρι της Κυριακής, χωρίς ωστόσο να απειλεί κατοικημένη περιοχή ή κάποιες εγκαταστάσεις.

Οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς και στο σημείο επιχειρούν 23 πυροσβεστικά οχήματα, τρία πεζοπόρα τμήματα, 61 πυροσβέστες, 8 υδροφόρες και 4 μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Καρύστου.

Πυροσβέστες και εθελοντές συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό την προσπάθεια για να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς και να την οριοθετήσουν δίνοντας μάχη με το χρόνο προκειμένου να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα μέχρι να απογειωθούν τα εναέρια μέσα με το πρώτο φως της ημέρας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος έκανε λόγο για δύο μεγάλα μέτωπα το ένα κινείται προς την περιοχή Λιβάδι και το άλλο προς τον Πλατανιστό, όπως είπε αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύουν σπίτια και γι’ αυτό έχουν δημιουργηθεί αντιπυρικές ζώνες πριν το Λιβάδι και αναμένεται να συμβεί το ίδιο και στην περιοχή του Πλατανιστού προκειμένου να ανακοπεί η πορεία της φωτιάς.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ το πύρινο μέτωπο είναι επτά χιλιομέτρων και αυτό που προβληματίζει περισσότερο είναι αυτό που κατευθύνεται προς το χωριό Πλατανιστός.

«Πολύ περίεργο το ότι ταυτόχρονα εκδηλώθηκαν οι εστίες και στα τρία μέτωπα»

Νωρίτερα μιλώντας στο evima.gr, ο κ. Ραβιόλος έκανε λόγο για μία δύσκολη νύχτα ενώ άφησε και υπόνοιες για εμπρησμό.

«Η νύχτα θα είναι πολύ δύσκολη απόψε, καθώς οι άνεμοι στην περιοχή παραμένουν ισχυροί. Οι κάτοικοι των χωριών που εκκενώθηκαν νωρίτερα δεν θα επιστρέψουν απόψε στα σπίτια τους», είπε αρχικά.

«Είναι πολύ περίεργο το ότι ταυτόχρονα εκδηλώθηκαν οι εστίες και στα τρία μέτωπα τα οποία απέχουν μεταξύ τους 3 χιλιόμετρα», συμπλήρωσε αφήνοντας υπόνοιες εμπρησμού.

Υπενθυμίζεται ότι κάτοικοι και τουρίστες έχουν εγκαταλείψει την περιοχή, καθώς εστάλη μήνυμα του 112 για να εκκενωθούν τέσσερις οικισμοί του δήμου Καρύστου,  Λιβάδι, Ποτάμι, Περναράκι και Πλατανιστό, δεδομένης της έκτακτης κατάστασης στη Νότια Εύβοια.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία, άπαντες θα πρέπει να κατευθυνθούν προς Κάρυστο για να μην κινδυνεύσουν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα