
Εικοσιτετράωρη απεργία έχει προκηρύξει για σήμερα Δευτέρα το Εργατικό Κέντρο Πάτρας με αφορμή την κατάρρευση τμήματος γέφυρας στην Περιμετρική Οδό της Πάτρας, που στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο και τραυμάτισε τουλάχιστον 8 ακόμη.
Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας ανακοίνωσε από χθες, Κυριακή πως θα προχωρήσει σε 24ωρη απεργία, κάνοντας λόγο για «νέο εργοδοτικό έγκλημα κράτους και εργοδοσίας».
Πάτρα: Νέα σύλληψη για την κατάρρευση της γέφυρας – Είχαν προηγηθεί άλλες τρεις
Αναλυτικά η ανακοίνωση
Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας προκηρύσσει 24ωρη παμπατραϊκή απεργία για αύριο Δευτέρα 24 Ιουλίου, «ως απάντηση στο νέο εργοδοτικό έγκλημα κράτους και εργοδοσίας που έγινε σήμερα στα έργα της περιμετρικής Πατρών στα Μποζαΐτικα». Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας.
«Με 40 βαθμούς, ημέρα Κυριακή, δουλεύουν οι εργάτες με ευθύνη κρατική», σημειώνει, προσθέτοντας πως «το έγκλημα αυτό, με νεκρούς και πολλούς τραυματίες εργάτες και Ρομά έγινε τις μεσημεριανές ώρες, χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο ασφαλείας για τις εργασίες, και ενώ υπήρχε απαγόρευση για εργασίες εκείνες τις ώρες.
Το Εργατικό Κέντρο απαιτεί «να εξακριβωθεί ποιος έδωσε άδεια την ώρα που εκτελούνταν εργασίες, να υπάρχει από κάτω κόσμος και να ξεχωρίζει τα σίδερα από τα μπάζα, την ώρα που όλοι οι υπεύθυνοι γνώριζαν την επικινδυνότητα για κατάρρευση της γέφυρας».
«Το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί. Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν στον Πατραϊκό λαό. Είναι βαριές οι ευθύνες για το σημερινό έγκλημα τόσο της εταιρίας που έχει αναλάβει το έργο, όσο και του κράτους.Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», ξεκαθαρίζει, καλώντας τον πατραϊκό λαό να δώσει αγωνιστικό «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση.
Συμμετοχή και του Δήμου Πατρέων
Μέσω σχετικής ανακοίνωσης, ο Δήμος Πατρέων έκανε γνωστό πως θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία και σημειώνει πως το τραγικό γεγονός «μόνο τυχαίο δεν είναι».
Αναλυτικά η ανακοίνωση
«Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, από την πρώτη στιγμή της κατάρρευσης της γέφυρας στην περιμετρική της Πάτρας, του νέου εγκλήματος κράτους και εργοδοσίας, έθεσε στη διάθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των σωστικών συνεργείων, τα μηχανήματα του Δήμου Πατρέων.
Το συγκεκριμένο τραγικό γεγονός, μόνο τυχαίο δεν είναι. Αυτή είναι η τακτική στην κατασκευή των δημόσιων έργων. Να εκτελούνται κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως ο καύσωνας που βιώνει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα, Κυριακή και χωρίς μέτρα ασφαλείας για τους εργαζόμενους.
Από την άλλη, σε μια εποχή άπειρων δυνατοτήτων, γέφυρες πέφτουν και άνθρωποι πεθαίνουν, γιατί περιμένουν να ζήσουν με σίδερα κατεδαφίσεων. Όσο και να εκθειάζουν οι κυβερνώντες την «ανάπτυξη» της χώρας, οι τραγωδίες και ο λαός τούς διαψεύδουν, επιβεβαιώνοντας καθημερινά και σε όλους τους τόνους, ότι η ανάπτυξή τους, αφορά τους λίγους και γίνεται σε βάρος των πολλών, σε βάρος του λαού, που πρέπει να είναι σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση.
Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, θα συμμετέχει σύσσωμη στη συγκέντρωση της 24ωρης Παμπατραϊκής απεργίας που προκήρυξε για αύριο, Δευτέρα 24 Ιουλίου, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.
Η συγκέντρωση θα λάβει χώρα στις 9:30, έξω από το Εργατικό Κέντρο».


Latest News

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα