Εικοσιτετράωρη απεργία έχει προκηρύξει για σήμερα Δευτέρα το Εργατικό Κέντρο Πάτρας με αφορμή την κατάρρευση τμήματος γέφυρας στην Περιμετρική Οδό της Πάτρας, που στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο και τραυμάτισε τουλάχιστον 8 ακόμη.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας ανακοίνωσε από χθες, Κυριακή πως θα προχωρήσει σε 24ωρη απεργία, κάνοντας λόγο για «νέο εργοδοτικό έγκλημα κράτους και εργοδοσίας».

Πάτρα: Νέα σύλληψη για την κατάρρευση της γέφυρας – Είχαν προηγηθεί άλλες τρεις

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας προκηρύσσει 24ωρη παμπατραϊκή απεργία για αύριο Δευτέρα 24 Ιουλίου, «ως απάντηση στο νέο εργοδοτικό έγκλημα κράτους και εργοδοσίας που έγινε σήμερα στα έργα της περιμετρικής Πατρών στα Μποζαΐτικα». Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας.

«Με 40 βαθμούς, ημέρα Κυριακή, δουλεύουν οι εργάτες με ευθύνη κρατική», σημειώνει, προσθέτοντας πως «το έγκλημα αυτό, με νεκρούς και πολλούς τραυματίες εργάτες και Ρομά έγινε τις μεσημεριανές ώρες, χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο ασφαλείας για τις εργασίες, και ενώ υπήρχε απαγόρευση για εργασίες εκείνες τις ώρες.

Το Εργατικό Κέντρο απαιτεί «να εξακριβωθεί ποιος έδωσε άδεια την ώρα που εκτελούνταν εργασίες, να υπάρχει από κάτω κόσμος και να ξεχωρίζει τα σίδερα από τα μπάζα, την ώρα που όλοι οι υπεύθυνοι γνώριζαν την επικινδυνότητα για κατάρρευση της γέφυρας».

«Το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί. Οι υπεύθυνοι  θα λογοδοτήσουν στον Πατραϊκό λαό. Είναι βαριές οι ευθύνες για το σημερινό έγκλημα τόσο της εταιρίας που έχει αναλάβει το έργο, όσο και του κράτους.Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», ξεκαθαρίζει, καλώντας τον πατραϊκό λαό να δώσει αγωνιστικό «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση.

Συμμετοχή και του Δήμου Πατρέων

Μέσω σχετικής ανακοίνωσης, ο Δήμος Πατρέων έκανε γνωστό πως θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία και σημειώνει πως το τραγικό γεγονός «μόνο τυχαίο δεν είναι».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, από την πρώτη στιγμή της κατάρρευσης της γέφυρας στην περιμετρική της Πάτρας, του νέου εγκλήματος κράτους και εργοδοσίας, έθεσε στη διάθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των σωστικών συνεργείων, τα μηχανήματα του Δήμου Πατρέων.

Το συγκεκριμένο τραγικό γεγονός, μόνο τυχαίο δεν είναι. Αυτή είναι η τακτική στην κατασκευή των δημόσιων έργων. Να εκτελούνται κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως ο καύσωνας που βιώνει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα, Κυριακή και χωρίς μέτρα ασφαλείας για τους εργαζόμενους.

Από την άλλη, σε μια εποχή άπειρων δυνατοτήτων, γέφυρες πέφτουν και άνθρωποι πεθαίνουν, γιατί περιμένουν να ζήσουν με σίδερα κατεδαφίσεων. Όσο και να εκθειάζουν οι κυβερνώντες την «ανάπτυξη» της χώρας, οι τραγωδίες και ο λαός τούς διαψεύδουν, επιβεβαιώνοντας καθημερινά και σε όλους τους τόνους, ότι η ανάπτυξή τους, αφορά τους λίγους και γίνεται σε βάρος των πολλών, σε βάρος του λαού, που πρέπει να είναι σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, θα συμμετέχει σύσσωμη στη συγκέντρωση της 24ωρης Παμπατραϊκής απεργίας που προκήρυξε για αύριο, Δευτέρα 24 Ιουλίου, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.
Η συγκέντρωση θα λάβει χώρα στις 9:30, έξω από το Εργατικό Κέντρο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα