Έρχεται εκτόξευση στις τιμές του ρυζιού;

·      Μετά την κατάρρευση της συμφωνίας για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας, μια νέα πρόκληση αντιμετωπίζει η παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια.

·      Ο λόγος για την απόφαση της κυβέρνησης του Δελχί να απαγορεύσει τις εξαγωγές ρυζιού.

·      Μπορεί να ακούγεται κάπως μακρινό, ωστόσο πρόκειται για μια εξέλιξη που έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία και στην εγχώρια αγορά.

·      Η Ινδία είναι μια από τις κορυφαίες χώρες εξαγωγής ρυζιού στον κόσμο και αναπόφευκτα η κίνησή της αναμένεται να επηρεάσει τις τιμές.

·      Στις ΗΠΑ και τον Καναδά αρκετοί καταναλωτές «έτρεξαν» στα σούπερ μάρκετ να προμηθευτούν μαζικά το προϊόν καθώς φοβούνται ντόμινο ανατιμήσεων.

·      Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι οι υπόλοιπες χώρες- παραγωγοί θα αυξήσουν τα τιμολόγιά τους, εκμεταλλευόμενες την υψηλότερη ζήτηση…

·      Δεν ξέρουμε σε ποιο βαθμό θα μας επηρεάσει η παραπάνω εξέλιξη, ωστόσο το τελευταίο που μας έλειπε τώρα θα ήταν μια εκτόξευση των τιμών σε ένα ακόμη βασικό τρόφιμο…

———————–

Σταμάτησε τα τυλιχτά γιατί δεν έβρισκε υπάλληλο!

·      Το είδαμε και αυτό. Σουβλατζίδικο σε τουριστικό μέρος αναγκάστηκε να σταματήσει την παρασκευή «τυλιχτών» γιατί δεν έβρισκε υπάλληλο για τη συγκεκριμένη θέση!

·      Και αυτό παρότι όπως ισχυρίζεται ο επιχειρηματίας του καταστήματος ο μισθός που δίνει είναι αρκετά δελεαστικός.

·      Αν και δεν διευκρινίζει τι εννοεί δελεαστικός, το παραπάνω συμβάν που είναι πέρα για πέρα αληθινό αποτυπώνει το μέγεθος του προβλήματος με τις ελλείψεις προσωπικού.

·      Ειδικά στον τουρισμό, την βαριά βιομηχανία της χώρας μας.

·      Επιχειρηματίες υποστηρίζουν πως χρειάζεται να αναληφθούν περισσότερες πρωτοβουλίες, αφού η «εισαγωγή» αλλοδαπών δεν φαίνεται ικανή να λύσει το πρόβλημα.

·      Είναι μια προσωρινή λύση. Ένα… μπάλωμα όπως λένε.

·      Η συγκεκριμένη επιχείρηση πάντως εξακολουθεί να αναζητά προσωπικό για να καλύψει τη θέση και να ξεκινήσει και πάλι να προσφέρει… τυλιχτά σουβλάκια.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino