Να διαχειριστεί τα κέρδη του 11ήμερου ανοδικού σερί του Dow Jones προσπαθεί σήμερα η Wall Street, με τα βλέμματα σαφώς να είναι στραμμένα αφενός στα εταιρικά αποτελέσματα και αφετέρου στη συνεδρίαση της Federal Reserve.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,01% στις 35.410 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,04% στις 4.556 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,36% στις 14.112 μονάδες.

Κοντά και στις 1.350 μονάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της General Motors ενισχύονται περισσότερο από 1% αφού η αυτοκινητοβιομηχανία αύξησε τις προβλέψεις της για τα κέρδη του έτους, ενώ και η General Electric σημειώνει επίσης άνοδο 4% λόγω των ισχυρότερων του αναμενόμενου εσόδων για το δεύτερο τρίμηνο.

Από την άλλη, οι μετοχές της Spotify Technology σημειώνουν πτώση άνω του 7%, αφού η εταιρεία δημοσίευσε τα τελευταία τριμηνιαία αποτελέσματά της. Η υπηρεσία streaming μουσικής ανακοίνωσε ότι οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες της αυξήθηκαν κατά 27% σε ετήσια βάση στα 551 εκατομμύρια, δίνοντας ώθηση στη μετοχή αμέσως μετά τη δημοσίευση. Ωστόσο, οι μετοχές επέστρεψαν γρήγορα στις απώλειες, όταν η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αυξάνει τις τιμές των premium προγραμμάτων. Η σημερινή βουτιά τροφοδοτείται περαιτέρω από την ανακοίνωση από την εταιρεία μεγαλύτερης από την αναμενόμενη ζημίας για το δεύτερο τρίμηνο.

Κέρδη ισχυρότερα από τα αναμενόμενα

Ενώ οι ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα έχουν δείξει ότι οι αμερικανικές εισηγμένες εμφανίζουν κέρδη ισχυρότερα από τα αναμενόμενα, συντηρώντας το ράλι της αγοράς. Η Wall Street περιμένει επίσης την απόφαση πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ την Τετάρτη. Τα στοιχεία των προθεσμιακών συμβολαίων της Fed δείχνουν 98% πιθανότητα αύξησης κατά ένα τέταρτο της μονάδας, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch Tool της CME. Οι επενδυτές αναμένουν τις δηλώσεις του προέδρου Jerome Powell σχετικά με τις προοπτικές του για την οικονομία, καθώς αντιμετωπίζει τον πληθωρισμό.

«Είναι σαφές ότι η αγορά έχει σημαντική δυναμική… Αλλά πιστεύουμε ότι το θεμελιώδες σκηνικό εξακολουθεί να είναι αρκετά αρνητικό. Οι μετοχές δεν δεσμεύονται από κανενός είδους θεμελιώδη στοιχεία», δήλωσε ο Eric Johnston, επικεφαλής παραγώγων και μετοχών της Cantor Fitzgerald.

«Πιστεύουμε ότι ο οικονομικός κίνδυνος και ο κίνδυνος κερδών [είναι] μονόπλευρος. Αυτό σημαίνει ότι αν όλα παραμείνουν εντάξει, τότε αυτό που βλέπετε αυτή τη στιγμή – το οποίο είναι ένα είδος υποτονικής, αλλά σταθερής ανάπτυξης – θα παραμείνει. Αλλά πιστεύουμε ότι ο κίνδυνος είναι στην πραγματικότητα καθοδικός για την οικονομική ανάπτυξη», πρόσθεσε ο Johnston.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street