Να περιορίσει τη χρήση των διαφημιστικών δεδομένων των ανταγωνιστών της για την online υπηρεσία Marketplace του Facebook, προσφέρθηκε η μητρική του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Meta, σε μια προσπάθεια να διευθετήσει μια έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μονοπωλιακές πρακτικές. Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά του το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται πηγές με γνώση επί του θέματος, οι οποίες υποστηρίζουν ότι οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές απέρριψαν την προσφορά της Meta.

Meta: Μπλοκάρει την πρόσβαση Facebook και Instagram σε καναδικά ΜΜΕ

Η προσφορά περιελάμβανε επίσης τον περιορισμό της χρήσης των διαφημιστικών δεδομένων για την ανάπτυξη προϊόντων ανταγωνιστικά προς τους διαφημιζόμενους, Η πρόταση της Meta, παρόμοια με εκείνη που έγινε στη βρετανική υπηρεσία ανταγωνισμού τον Μάιο, υποδηλώνει ότι η εταιρεία θα πρέπει να κάνει περισσότερα για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες του εποπτικού οργάνου της Ε.E., αν θέλει να αποφύγει ένα πιθανό πρόστιμο.

Ωστόσο, οι πηγές δήλωσαν ότι η Meta δεν αναμένεται να βελτιώσει την προσφορά της. Η βρετανική αρχή επιβολής του νόμου σε μια προκαταρκτική άποψη δήλωσε ότι η προσφορά της Meta ικανοποιεί εν μέρει τις ανησυχίες της.

Το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο επεδίωξε να διευθετήσει την έρευνα της Ε.Ε. που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο.

Η αντιμονοπωλιακή αρχή της Ε.Ε. κατηγόρησε τον περασμένο Δεκέμβριο τη Meta για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά μέσω δύο πρακτικών, η μία εκ των οποίων ήταν η σύνδεση της υπηρεσίας διαδικτυακών αγγελιών Facebook Marketplace με το μέσο δίκτυο του Facebook.

Η άλλη φέρεται να ήταν οι αθέμιτοι εμπορικοί όροι που επέβαλε στις ανταγωνιστικές υπηρεσίες online αγγελιών που διαφημίζονται στο Facebook ή στο Instagram. Η Meta αμφισβήτησε τις κατηγορίες της Ε.Ε. σε κλειστή ακρόαση νωρίτερα αυτό το μήνα.

Οι εταιρείες που παραβιάζουν τη νομοθεσία κατά του μονοπωλίου της Ε.Ε. κινδυνεύουν να πληρώσουν πρόστιμο έως και 10% του παγκόσμιου κύκλου εργασιών τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή