Τον θάνατο των δύο χειριστών του Canadair που κατέπεσε νωρίτερα στην περιοχή της Καρυστίας ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Πτώση Canadair: Μισό αιώνα πτήσεων στην Ελλάδα κλείνουν τα καναδικά αεροσκάφη

«Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι νεκροί

O Ανθυποσμηναγός (Ι) Περικλής Στεφανίδης

O Σμηναγός (Ι) Χρήστος Μουλάς

Τριήμερο εθνικό πένθος

Mε απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (από 25 έως 27 Ιουλίου 2023) για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος, των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, το οποίο επιχειρούσε στην Εύβοια.

Η συντριβή

Η συντριβή του Canadair καταγράφηκε σε βίντεο της ΕΡΤ. Όπως προκύπτει, το αεροσκάφος κατήλθε σε πολύ χαμηλό ύψος για να πραγματοποιήσει ρίψη νερού πάνω από εστία φωτιάς. Όταν επιχείρησε να πάρει ύψος, ο δεξιός πλωτήρας χτύπησε σε βλάστηση και αποκόπηκε – φαίνεται μάλιστα να πέφτει στο έδαφος. Η πρόσκρουση στη βλάστηση και η απώλεια του πλωτήρα είχε, όπως φαίνεται, ως αποτέλεσμα οι πιλότοι να χάσουν τον έλεγχο του αεροσκάφους, που πήρε απότομη κλίση προς τα δεξιά και κατόπιν κατέπεσε σε πλαγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα