Για όγδοη ημέρα συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες οι πυροσβέστες στη Ρόδο ενώ δραματική κατάσταση επικρατεί και στην Κάρυστο όπου μέσα στη νύχτα στάλθηκε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής Πλατανιστός.

Νέες αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν στην Κέρκυρα κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλάζονταις πάλι προς το χειρότερο το σκηνικό που επικρατούσε μέχρι τα μεσάνυχτα, και προκαλώντας ανησυχία για την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Καλύτερη είναι η κατάσταση στο Αίγιο όπου υπάρχουν μικρές αναζωπυρώσεις στο Φαράγγι του Βουραϊκού και η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις πτήσεις τα εναέρια μέσα συνδράμοντας στις επίγειες δυνάμεις που επιχειρούσαν με αυταπάρνηση όλο το βράδυ.

Στην Κάρυστο νέο μήνυμα στάλθηκε μέσω 112  στους κατοίκους της περιοχής Πλατανιστός στις 01:51 τα ξημερώματα προκειμένου να εκκενώσουν τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Κάρυστο. Το μήνυμα ανέφερε: « Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πλατανιστός, εκκενώστε τώρα προς Κάρυστο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Νωρίτερα είχαν εκκενωθεί και οι οικισμοί Πλατύς Γιαλός, Άγιοι ενώ χθες τα ξημερώματα ζητήθηκε η εκκένωση των οικισμών Λιβάδι και Καστρί. Στο άλλο μεγάλο μέτωπο οι κυριότερες αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται στα βορειοανατολικά του νησιού στις περιοχές Βιγγλατούρι, Περίθεια και Λαυκί. Το βράδυ η υγρασία στο νησί διευκόλυνε το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Αγνοείται κτηνοτρόφος

Από χθες εξελίσσεται ένα θρίλερ με έναν κτηνοτρόφο 41 ετών ο οποίος αγνοείται. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο αδερφός του. Όταν προχθές εκδηλώθηκε η πυρκαγιά έφυγε να πάει στο μαντρί να πάρει τα ζώα του.

Από εκεί και μετά αγνοείται και δεν έχει επικοινωνήσει με κανέναν. Χθες ο αδερφός του μετέβη στο αστυνομικό τμήμα και δήλωσε την εξαφάνισή του.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Πτήσεις των εναέριων μέσων στη Ρόδο

Με το πρώτο φως της ημέρας πετούν τα εναέρια μέσα στη Ρόδο όπου στην περιοχή Βάτι υπάρχουν αναζωπυρώσεις. Στην περιοχή πνέουν το πρωί της Τρίτης άνεμοι της τάξεως των 4 μποφόρ αν και οι προβλέψεις των μετεωρολόγων είναι δυσμενείς με αναφορές για ισχυρούς ανέμους. Mικρά μέτωπα συνεχίζουν να υπάρχουν στα Μάσσαρα και στον Απόλλωνα με τους κατοίκους να μάχονται όλη τη νύχτα για να μην περάσει η φωτιά μέσα στα χωριά τους.

Μικρές αναζωπυρώσεις στο Φαράγγι του Βουραϊκού κρατούν σε εγρήγορση τις δυνάμεις της πυροσβεστικής στο Αίγιο. Στο Διακοπτό η περιοχή έχει κατακλυστεί από μαύρο καπνό και τεράστιες περιοχές είναι καμμένες, σε μια εικόνα αποκαρδιωτική.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα