Μια ιδιαίτερης σημασίας διάκριση είναι εκείνη που απέσπασε πρόσφατα η BAT Hellas, μέλος ενός από τους μεγαλύτερους Ομίλους διεθνώς, για τη συμβολή της στην ελληνική οικονομία και ιδίως στην Ανάπτυξη των Επενδύσεων, καθώς επιβεβαιώνει την ψήφο εμπιστοσύνης της εταιρείας στη χώρα μας, που υλοποιείται μέσω σημαντικών επενδύσεων σε προϊόντα προηγμένης τεχνολογίας.

Μέλος του διεθνούς ομίλου British American Tobacco

Μέλος ενός από τους μεγαλύτερους Ομίλους διεθνώς, της British American Tobacco plc, που λειτουργεί από το 1902, απασχολεί περισσότερους από 52.000 εργαζόμενους και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 175 αγορές, η BAT Hellas αποτελεί μια από τις κορυφαίες εταιρείες στην ελληνική αγορά, με υψηλές διακρίσεις σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, εταιρικής ευθύνης και απασχόλησης, με έμφαση σε καινοτόμες πρωτοβουλίες.

Η πρόσφατη διάκριση επιβεβαιώνει και αναγνωρίζει όλη αυτήν τη δράση και τον σκοπό συνολικά του Ομίλου της ΒΑΤ να δημιουργήσει ένα Καλύτερο Αύριο (A Better Tomorrow) για τους ενήλικες καταναλωτές, για την κοινωνία και για τους ανθρώπους της εταιρείας. Με γνώμονα αυτόν τον στόχο, η εταιρεία βρίσκεται σε μια αδιάκοπη διαδρομή μετασχηματισμού με πυλώνες την τεχνολογία, την καινοτομία, την πρόοδο και την επιστήμη.

Η δράση και η συνεισφορά στην Ελλάδα

Η BAT Hellas επενδύει σταθερά στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, συμβάλλοντας στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στηρίζοντας το λιανεμπόριο, μεριμνώντας ταυτόχρονα για τη λήψη πρωτοβουλιών στον τομέα του ESG (Περιβάλλον-Κοινωνία-Διακυβέρνηση) με ισχυρό κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Η δυναμική επιχειρηματική δραστηριότητα της BAT στην Ελλάδα σηματοδοτείται και από την επιλογή του Πειραιά ως Διεθνούς Διαμετακομιστικού Κέντρου, όπου διακινούνται ετησίως προϊόντα αξίας περίπου 1,1 δισ. ευρώ και 2,5 εκατ. εμπορευματοκιβώτια, συμβάλλοντας ενεργά στην ενίσχυση της απασχόλησης με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, καθώς και στην εμπορευματική κίνηση στο λιμάνι.

Παράλληλα, η εταιρεία στηρίζει περίπου 30.000 εργαζόμενους στο δίκτυο λιανοπωλητών και διανομέων, αλλά και περίπου 10.000 εργαζόμενους στην καπνοπαραγωγή με σημαντική συνεισφορά στους έλληνες αγρότες για αγορά καπνού σε σταθερή βάση. Τα τελευταία χρόνια, επιπλέον, η εταιρεία έχει συμβάλει 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ στα δημόσια έσοδα, στηρίζοντας την ελληνική οικονομία μέσα από την επιχειρηματική της δραστηριότητα.

Εμπιστοσύνη στη χώρα

Η Ελλάδα αποτελεί διαχρονικά στρατηγική αγορά για την ΒΑΤ και μια από τις πρώτες χώρες που επιλέχθηκαν παγκοσμίως για να εισαχθούν οι νέες κατηγορίες προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου, πλέον της επιλογής της ως περιφερειακού κέντρου και για την Κύπρο, το Ισραήλ και τη Μάλτα. Η ιδιαίτερη αναγνώριση των δυνατοτήτων και των προπτικών της χώρας μας γίνεται πράξη με την επιλογή της ως μιας από τις κύριες χώρες διεθνώς για επενδύσεις με άξονα την καινοτομία μέσα από τα προϊόντα προηγμένης τεχνολογίας, το προϊόν θέρμανσης καπνού glo και το προϊόν ατμίσματος Vuse.

Ας σημειωθεί ότι περισσότεροι από 1.500 επιστήμονες σε όλον τον κόσμο εργάζονται στα κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης της BAT, με στόχο να εξασφαλίσουν ότι οι ενήλικες καπνιστές έχουν στη διάθεσή τους μια ευρεία γκάμα καινοτόμων προϊόντων, υψηλής ποιότητας και προδιαγραφών, τα οποία αναπτύσσονται με βάση σημαντικά επιστημονικά δεδομένα και καινοτόμα στοιχεία.

Η εταιρεία διακρίνεται για τη σημαντικότατη θετική συμβολή της στην ελληνική οικονομία μέσω φόρων προς το ελληνικό κράτος, καθώς και για τη συνεισφορά της στο κοινωνικό σύνολο μέσω της διοργάνωσης ημερών κοινωνικής ευθύνης και δράσεων για ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Στουρνάρας: Η έξοδος μιας τράπεζας από την αγορά θα πρέπει να πραγματοποιείται με συντεταγμένο τρόπο
Επιχειρήσεις |

Στουρνάρας: Δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού για τις τράπεζες

Σε καμία τράπεζα δεν θα πρέπει να της επιτρέπεται να μετακυλήσει το κόστος της δικής της κακοδιαχείρισης στον φορολογούμενο μόνο και μόνο επειδή θεωρείται «πολύ μεγάλη για να αποτύχει»