Στη Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία του  υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την παράταση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων  για το οικονομικό έτος 2022, όπως έγραφε και νωρίτερα ο ot.gr.

ΟΕΕ: Άμεση ανακοίνωση για μετάθεση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων

Με την παράταση του χρόνου υποβολής των φορολογικών δηλώσεων οι φορολογούμενοι με χρεωστικό σημείωμα θα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν την πρώτη και τη δεύτερη δόση του φόρου έως το τέλος Αυγούστου.

Η έκπτωση 3% σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης του φόρου ισχύει μόνο για όσους εξοφλήσουν το εκκαθαριστικό έως τις 31 Ιουλίου 2023.

Την παράταση της υποβολής των δηλώσεων απαιτούσαν οι ενώσεις και τα επιμελητήρια, εξαιτίας των πυρκαγιών πρωτίστως. Το Οικονομικό επιμελητήριο Ελλάδος διά στόματος του προέδρου του Κωνσταντίνου Κόλλια στην τοποθέτησή του στην Βουλή, επί του Νομοσχεδίου, «Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας – συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις» είχε κάνει λόγο για επιτακτική ανάγκη να ανακοινωθεί η μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, καθώς και δέσμη μέτρων για τους κατοίκους, τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις των πυρόπληκτων περιοχών με ταυτόχρονη μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής όλων των δηλωτικών τους υποχρεώσεων, φορολογικών και ασφαλιστικών.

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω τροπολογία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και άρθρα για τη μεταβίβαση της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο ελληνικό Δημόσιο, όπως και ρυθμίσεις που αφορούν την εισαγωγή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Δείτε αναλυτικά ολόκληρη την τροπολογία εδώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Φορολογία Eιδήσεις