Πτωτικά κινήθηκαν ως επί το πλείστον οι αγορές της Ασίας, με τους επενδυτές να προετοιμάζονται για την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τα επιτόκια, ενώ πιέσεις δέχτηκε ο τεχνολογικός κλάδος της περιοχής.

Οι δείκτες

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,78% και έκλεισε στις 7.396,8 μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδο του από τον Φεβρουάριο του 2023. Ο πληθωρισμός της Αυστραλίας σε ετήσια βάση αυξήθηκε κατά 6% το τρίμηνο του Ιουνίου, βραδύτερα από το 7% που είχε σημειωθεί το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας ηγήθηκε των απωλειών στην περιοχή και υποχώρησε έως και 2%, παρασυρόμενος από τις μετοχές τεχνολογίας και καταναλωτικών υπηρεσιών. Ο δείκτης έκλεισε τελικά την ημέρα κατά 1,67% χαμηλότερα και έκλεισε στις 2.592,36 μονάδες, ενώ ο Kosdaq σημείωσε μεγαλύτερες απώλειες 4,18% και έκλεισε στις 900,63 μονάδες.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 σημείωσε οριακή πτώση, επεκτείνοντας τις απώλειές του από την Τρίτη και κλείνοντας στις 32.668,34 μονάδες, ενώ ο Topix υποχώρησε επίσης κατά 0,1% και έκλεισε στις 2.283,09 μονάδες.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 0,52%, ενώ οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισαν στο “κόκκινο” επίσης. Ο Shanghai Composite σημείωσε πτώση 0,4%, ενώ ο Shenzhen Component έχασε 0,5%.

Μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, η μεταποιητική παραγωγή της Σιγκαπούρης μειώθηκε κατά 4,9% σε ετήσια βάση τον Μάιο, καταγράφοντας μικρότερη πτώση από το 6,8% που αναμενόταν σε δημοσκόπηση του Reuters. Εξαιρουμένου του τυπικά ευμετάβλητου τομέα της βιοϊατρικής μεταποίησης, η παραγωγή μειώθηκε κατά 5,2% σε ετήσια βάση.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Αυστραλίας αυξήθηκε κατά 6% σε ετήσια βάση το δεύτερο τρίμηνο, έναντι 7% που είχε καταγραφεί το πρώτο τρίμηνο. Αυτό σηματοδοτεί επίσης το δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο που ο ρυθμός πληθωρισμού επιβραδύνεται από το υψηλό 33 ετών του 7,8% που σημειώθηκε το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές