Μετά από δύο εβδομάδες με ακραία υψηλές θερμοκρασίες και τον υδράργυρο σήμερα να ξεπερνά τους 46 βαθμούς Κελσίου, αύριο, Πέμπτη, αναμένεται, επιτέλους, υποχώρηση του καύσωνα.

Σύμφωνα με το meteo.gr, η θερμοκρασία αύριο, θα κάνει «βουτιά» μέχρι και 14 βαθμών σε σχέση με σήμερα. Ήδη η πτώση της θερμοκρασίας έχει ξεκινήσει από τα βορειοδυτικά και θα επανέλθει κοντά στον μέσο κλιματικό όρο, δηλαδή τη μέση τιμή της περιόδου 1991-2020.

Θα αποφύγουμε το μπλακ άουτ; – Η τελική δοκιμασία του συστήματος ηλεκτρισμού

Δείτε στους χάρτες την 24ωρη μεταβολή των μέγιστων θερμοκρασιών την Πέμπτη:


Ισχυροί βοριάδες και βροχές από αύριο

Την Πέμπτη, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Γιάννη Καλλιάνου, η θερμοκρασία θα κινηθεί στους 36°C – 38°C, ενώ την Παρασκευή η μέγιστη θα φτάσει στους 34.

Ο υδράργυρος θα υποχωρήσει κατά 10°C – 12°C μέσα σε 48 ώρες λόγω της ενίσχυσης των ανέμων που θα πνέουν βόρειοι 5 – 7 Μποφόρ, τοπικά έως και 8 Μποφόρ.

Οι θυελλώδεις αυτοί άνεμοι λειτουργούν ενισχυτικά για τις πυρκαγιές, φέρνουν ωστόσο και βροχές.

Οι θερμοκρασίες ανά ημέρα μέχρι τις 5 Αυγούστου

Σύμφωνα με το μετεώγραμμα του Σάκη Αρναούτογλου, ήδη από αύριο, Πέμπτη, η θερμοκρασία κάνει «βουτιά» 10 βαθμών, με τον υδράργυρο να πέφτει στους 34 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε αναλυτικά:

Από τον καύσωνα στα μπουρίνια – Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, την Πέμπτη 27 Ιουλίου η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε όλη τη χώρα τουλάχιστον κατά 8 βαθμούς και δε θα ξεπερνά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου. Στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία, τις ανατολικές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως περιοχές της Χαλκιδικής) και το βορειοανατολικό Αιγαίο προβλέπονται καταιγίδες που θα συνοδεύονται από πολύ ενισχυμένους βόρειους ανέμους (μπουρίνια).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα