Μοναχές στην Ρόδο «έπαιξαν» τη ζωή τους κορώνα γράμματα για να σώσουν το μοναστήρι τους από την πυρκαγιά που κατακαίει το νησί εδώ και 9 ημέρες, όπως αναφέρει η εφημερίδα The Times της Μ. Βρετανίας.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του μέσου στην Ελλάδα, οι μοναχές υποστηρίζουν ότι πρόκειται για θαύμα που σώθηκε η Ιερά Μονή Παναγίας Υψενής στις ανατολικές ακτές του νησιού.

Φωτιές στη Ρόδο: Επιχείριση ενημέρωσης των Ευρωπαίων για το τουριστικό brand του νησιού

Επιπλέον, οι κάτοικοι του νησιού επαινούνται για τις προσπάθειες τους να συνδράμουν τις δυνάμεις κατάσβεσης.

Μιλάνε για θαύμα

Η ηγουμένη που οδήγησε τις μοναχές της απέναντι στην μάχη με τις φλόγες  για να σώσουν το μοναστήρι τους,δήλωσε ότι ήταν «έτοιμη να πεθάνει για να σώσει το σπίτι της». Η ομάδα των οκτώ αδελφών χρησιμοποίησε κουβάδες με νερό από την κουζίνα για να προστατεύσει την Ιερά Μονή Παναγίας Υψενής. Παράλληλα, ένα πυροσβεστικό όχημα έφτασε εγκαίρως στο σημείο για να συνδράμει τους έξι εθελοντές που επιχειρούσαν εκεί.

Οταν πια δεν υπήρχε σημείο διαφυγής, οι μοναχές κλείστηκαν στη μεγαλύτερη από τις δύο εκκλησίες του μοναστηριού.

Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, τα τζάμια και οι πόρτες παρέμειναν ανέπαφα και η φωτιά έκαψε μόνο τον τοίχο του μοναστηριού χωρίς να προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές.

Οπως ανέφεραν στους The Times, οι μοναχές αποδίδουν τη σωτηρία των ιδίων και του μοναστηριού σε θαύμα.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε το βίντεο του Times Radio, όπου ο ανταποκριτής περιγράφει σε live μετάδοση τις αγωνιώδεις προσπάθειες των μοναχών, ενώ πίσω του φαίνονται οι εικόνες βιβλικής καταστροφής από την πυρκαγιά στο νησί της Ρόδου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν