Δεν έχει τέλος η επέλαση των πύρινων μετώπων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Μετά την Αττική και την Κορινθία, τη Ρόδο και την Κέρκυρα, την Καρυστία, το Αίγιο και τη Λαμία, η Μαγνησία βρέθηκε την Πέμπτη στο επίκεντρο της καταστροφικής επέλασης των πυρκαγιών.

Στην ίδια περιοχή, άλλωστε, την Τετάρτη είχαν χάσει τη ζωή τους από τις φλόγες δύο άνθρωποι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών των τελευταίων ημερών – συμπεριλαμβανομένων των χειριστών του Canadair που συνετρίβη στην Καρυστία – στους πέντε.

Πυρκαγιές: Πύρινη κόλαση στη Μαγνησία – Εκκενώθηκαν οικισμοί – Ακούγονται εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο

Εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών

Η φωτιά που καίει από την Τετάρτη λίγα χιλιόμετρα έξω από τον Βόλο, σχηματίζοντας ένα τόξο το οποίο καλύπτει μια τεράστια έκταση από τα βόρεια ως τα δυτικά προάστια της πόλης, την Πέμπτη εισήλθε σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και συγκεκριμένα στην αποθήκη πυρομαχικών της 111 πτέρυγας μάχης.

Ως αποτέλεσμα, το απόγευμα προκλήθηκαν αλλεπάλληλες ισχυρότατες εκρήξεις, με το ωστικό κύμα να προκαλεί εκτεταμένες ζημιές στη Νέα Αγχίαλο, οι κάτοικοι της οποίας – όπως και γειτονικών οικισμών – κατευθύνθηκαν βάσει και οδηγιών από το 112 προς το παραθαλάσσιο μέτωπο, για να μεταφερθούν με λεωφορεία ή δια θαλάσσης στην πόλη του Βόλου.

Συνολικά 133 άτομα είχαν απεγκλωβιστεί από το λιμάνι της Νέας Αγχιάλου ως το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Λιμενικό. Ο απεγκλωβισμός πραγματοποιήθηκε από 15 ιδιωτικά σκάφη με τη συνδρομή τριών πλωτών σκαφών του Λιμενικού, ενώ όλα τα άτομα έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια στο λιμάνι του Βόλου και από εκεί στο εκθεσιακό κέντρο της πόλης, όπου και θα διανυκτερεύσουν.\

Μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Αγχιάλου παρέμεναν σε ετοιμότητα τέσσερα πλωτά σκάφη του Λιμενικού, τρία ιδιωτικά και δύο ρυμουλκά.

Εκκενώσεις με μηνύματα από το 112

Νωρίτερα από το 112 είχαν σταλεί απανωτά μηνύματα σε κατοίκους της περιοχής να εκκενώσουν προς ασφαλείς περιοχές. Ειδικότερα οι κάτοικοι των περιοχών Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο, Κριθάρια, Σώρο, Χρυσή Ακτή Παναγιάς και Άγιο Γεώργιο Βόλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τους οικισμούς τους και να κατευθυνθούν προς Βόλο.

Παράλληλα οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Αλμυρό.

Ακόμη, μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν και οι κάτοικοι της περιοχής Καστράκι προκειμένου να εκκενώσουν τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Μικροθήβες Βόλου.

Επιπρόσθετα οι κάτοικοι των οικισμών Κόκκινα και Περίβλεπτο Βόλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τις περιοχές και να κατευθυνθούν προς Βελεστίνο Βόλου.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εκκένωσης πολιτών από το λιμάνι της Νέας Αγχιάλου.

Καταστράφηκαν τα κτήρια του συνεταιρισμού «Η Δήμητρα»

Σημειώνεται ότι από τις φλόγες που κατακαίουν τη Μαγνησία καταστράφηκε το κτιριακό συγκρότημα του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού «Η Δήμητρα».

Οι εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού που βρίσκονταν επί της εθνικής οδού Βόλου-Μικροθηβών ήταν σε απόσταση αναπνοής από τους χώρους των στρατιωτικών εγκαταστάσεων που έγιναν οι αλλεπάλληλες μεγάλες εκρήξεις το απόγευμα με αποτέλεσμα η φωτιά να φθάσει στους υπαίθριους χώρους του Συνεταιρισμού και στη συνέχεια να παραδοθούν στις φλόγες όλες οι κτιριακές εγκαταστάσεις.

Στις εγκαταστάσεις της «Δήμητρας» ήταν αποθηκευμένες ποσότητες προπανίου και οινοπνεύματα αφού ο Συνεταιρισμός παρήγαγε τα φημισμένα τσίπουρα και κρασιά του.

Απομακρύνθηκαν μαχητικά αεροσκάφη

Η έκταση που έλαβε η πυρκαγιά και οι εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών είχαν ως αποτέλεσμα να δοθεί εντολή για προληπτική μεταφορά αεροσκαφών από την 111 Πτέρυγα Μάχης προς αλλά αεροδρόμια, στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων για την ασφάλεια των μέσων και του αεροδρομίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Αλεξοπούλου: Το αεροδρόμιο «Λυδία» αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχούς συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα
Επικαιρότητα |

Θεμελίωση του αεροδρομίου «Λυδία» στην Καβάλα

Το αεροδρόμιο θα υπηρετεί τη Γενική Αεροπορία, στην οποία εντάσσονται πτητικές δραστηριότητες που δεν αφορούν σε μείζονες εμπορικούς ή στρατιωτικούς σκοπούς, όπως η εκπαίδευση των επαγγελματιών πιλότων

Ακρίβεια: «Πληθωρισμό απληστίας» του Μητσοτάκη, καταγγέλλουν τα κόμματα – Απεργία στο Δημόσιο στις 21 Μαΐου
Επικαιρότητα |

«Πληθωρισμό απληστίας» του Μητσοτάκη, καταγγέλλουν τα κόμματα – Σε απεργία το Δημόσιο

Η ακρίβεια συνεχίζει να «ροκανίζει» το εισόδημα των Ελλήνων – Οι αυξήσεις στα τρόφιμα και τα καύσιμα «στριμώχνουν» τους πολίτες, ενώ το πρόβλημα της πανάκριβης στέγασης διογκώνεται