Κάτι παραπάνω από πεποισμένος εμφανίστηκε ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος για την επίτευξη από τη Mytilineos του στόχου του 1 δισ. ευρώ σε EBITDA στο τέλος του χρόνου.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλύτές ο πρόεδρος και CEO της εισηγμένης ερωτηθείς για το αν παραμένει ο στόχος που είχε δώσει για EBITDA στο 1 δισ. ευρώ απάντησε: «Η Mytilineos έχει αλλάξει πίστα. Επαναλαμβάνω ότι είμαστε πια κοντά και μπορώ να σας πω ότι πετυχαίνουμε το στόχο για 1 δις. ευρώ EBITDA στο τέλος του 2023».

Mytilineos: Ιστορική επίδοση α’ εξαμήνου -Αύξηση 61% στα καθαρά κέρδη

Μάλιστα ο ίδιος κλείνοντας την τηλεδιάσκεψη είπε με σιγουριά στους αναλυτές: «Για τη διοίκηση της Mytilineos έχει περάσει το 2023. Κοιτάζουμε πια τους στόχους και τα σχέδια μας για το 2024. Και σας παρακαλώ μην εκπλαγείτε από την πορεία μας…», είπε με νόημα.

Dual listing

Ο κ. Μυτιληναίος ρωτήθηκε επίσης από τους αναλυτές για την εισαγωγή μετοχών της εταιρείας και σε διεθνές χρηματιστήριο (dual listing).

Ο ίδιος απάντησε πως «η εταιρεία βρίσκεται ψηλά στις διεθνείς επενδυτικές λίστες των εταιρειών σε ό,τι αφορά τα οικονομικά μεγέθη. Ωστόσο η κεφαλαιοποίηση στο ελληνικό χρηματιστήριο είναι χαμηλή. Έχει γίνει πρόοδος και δεν σας κρύβω ότι είμαστε σε επαφή με επενδυτικούς οίκους για την ενίσχυση της χρηματοδότησης μας είτε με τη μορφή της εισαγωγής σε κάποιο χρηματιστήριο είτε με τη μορφή έκδοσης ομολόγου. Αυτό που σας συστήνω είναι να μη βλέπετε μεμονομένα το θέμα της εισαγωγής της εταιρείας σε κεφαλαιαγορά. Να βλέπετε το θέμα συνολικά και πως η Mytilineos διεθνοποιείται».

Για γάλλιο

Στα ενδιαφέροντα που τόνισε ο πρόεδρος και CEO της Mytilineos ήταν και τα νεότερα σε ό,τι αφορά την πρόσκληση της Ευρ. Επιτροπής στην ελληνική εταιρεία για την παραγωγή του κρίσιμου ορυκτού γάλλιο, που είναι πολύτιμο για την πράσινη μετάβαση.

Όπως είπε ο κ. Μυτιληναίος το Αλουμίνιο της Ελλάδος έχει τη δυνατότητα με τις κατάλληλες επενδύσεις να καλύψει τις ανάγκες όλης της ευρωπαϊκής αγοράς.

Σύμφωνα με τον ίδιο η παραγωγή μπορεί να γίνει σε δύο χρόνια. Ωστόσο τόνισε πως η εταιρεία είναι σε επαφή με τις Βρυξέλλες για το θέμα και υπογράμμισε πως βρίσκεται στην αναζήτηση του κατάλληλου μηχανολογικού εξοπλισμού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις