Στα σπίτια, τις επιχειρήσεις και τις εργασίες τους επιστρέφουν οι χιλιάδες Αγχιαλίτες που χθες το απόγευμα απομακρύνθηκαν από την πόλη τους με κατεύθυνση, κυρίως τον Βόλο, λόγω της πυρκαγιάς.

Από τις 2 μετά το μεσημέρι δόθηκε «το πράσινο φως» για την επιστροφή στη Νέα Αγχίαλο και τις Μικροθήβες, αφού προηγουμένως ανακοινώθηκε από την πλευρά της Πολεμικής Αεροπορίας ότι ολοκληρώθηκε ο έλεγχος και όπως ενημέρωσε ο διοικητής της 111 ΠΜ, η περιοχή της Νέας Αγχιάλου και των Μικροθηβών είναι πλέον ασφαλής.

Κικίλιας: Από ανθρώπινο χέρι η πλειοψηφία των πυρκαγιών – 667 φωτιές τις τελευταίες μέρες

Μπαίνουν και λεωφορεία από το Εκθεσιακό

Οι περισσότεροι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου επιστρέφουν με δικά τους αυτοκίνητα, ωστόσο, για όσους δεν διαθέτουν, υπάρχουν λεωφορεία που ξεκινούν μπροστά από το Εκθεσιακό Κέντρο του Βόλου.

Να σημειωθεί ωστόσο, ότι παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση της κίνησης σε ακτίνα μικρότερη των τριών χιλιομέτρων από τις εγκαταστάσεις της Αεροπορίας.

Εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών

Η φωτιά που καίει από την Τετάρτη λίγα χιλιόμετρα έξω από τον Βόλο, σχηματίζοντας ένα τόξο το οποίο καλύπτει μια τεράστια έκταση από τα βόρεια ως τα δυτικά προάστια της πόλης, την Πέμπτη εισήλθε σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και συγκεκριμένα στην αποθήκη πυρομαχικών της 111 πτέρυγας μάχης.

Ως αποτέλεσμα, το απόγευμα προκλήθηκαν αλλεπάλληλες ισχυρότατες εκρήξεις, με το ωστικό κύμα να προκαλεί εκτεταμένες ζημιές στη Νέα Αγχίαλο, οι κάτοικοι της οποίας – όπως και γειτονικών οικισμών – κατευθύνθηκαν βάσει και οδηγιών από το 112 προς το παραθαλάσσιο μέτωπο, για να μεταφερθούν με λεωφορεία ή δια θαλάσσης στην πόλη του Βόλου.

Εκκενώσεις με μηνύματα από το 112

Νωρίτερα από το 112 είχαν σταλεί απανωτά μηνύματα σε κατοίκους της περιοχής να εκκενώσουν προς ασφαλείς περιοχές. Ειδικότερα οι κάτοικοι των περιοχών Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο, Κριθάρια, Σώρο, Χρυσή Ακτή Παναγιάς και Άγιο Γεώργιο Βόλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τους οικισμούς τους και να κατευθυνθούν προς Βόλο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα