Σε νέα προς τα πάνω αναθεώρηση των προβλέψεών της για τα αποτελέσματα του 2023 προχώρησε η Eurobank κατά τη σημερινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου.

Μιλώντας στους αναλυτές ο διευθύνων σύμβουλός της Φωκίων Καραβίας υπογράμμισε ότι προτεραιότητα για τη διοίκηση του ομίλου αποτελεί η επιβράβευση των μετόχων μέσω διανομής μερίσματος από τα εφετινά κέρδη.

Καραβίας (Eurobank): Σε σημείο καμπής ο τουριστικός κλάδος μετά την ανάκαμψή του

Όπως είπε, στόχος είναι η επιστροφή κεφαλαίου να φτάσει στο 25% των καθαρών αποτελεσμάτων του 2023.

Πάντως διευκρίνισε ότι τα πλεονάζοντα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν σταδιακά, τόσο για μερίσματα, όσο και για κινήσεις μεγέθυνσης του ενεργητικού της τράπεζας.

Αναφερόμενος στα σχέδια για παροχή υπηρεσιών wealth management στη Μέση Ανατολή, ανέφερε ότι εξετάζονται διάφορα εναλλακτικά σενάρια για τον τρόπο ανάπτυξης των συγκεκριμένων εργασιών, προσθέτοντας όμως πως ακόμη δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση.

Σύμφωνα με τους αναθεωρημένους στόχους που παρουσίασε ο κ. Καραβίας, τα κέρδη ανά μετοχή θα φτάσουν στο σύνολο της χρήσης τα 0,28 ευρώ έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 0,22 ευρώ.

Ως αποτέλεσμα αναθεωρείται στο 15% η απόδοση επί των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων για το σύνολο της χρήσης από 13%.

Όπως τόνισε ο CEO της Eurobank, τα αποτελέσματα στο πρώτο μισό του 2023 στήριξε η σημαντική άνοδος της οργανικής κερδοφορίας, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από τις οικονομίες της ΝΑ Ευρώπης, όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος.

Οι καλές αυτές επιδόσεις, σε συνδυασμό με συνθετικές τιτλοποιήσεις που προγραμματίζει η τράπεζα θα οδηγήσουν στην αύξηση του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας CET1 στο 17% στο τέλος της χρονιάς έναντι 16% που προβλεπόταν αρχικώς.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον χρόνο επαναγοράς των ιδίων μετοχών (1,4%) που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), ο κ. Καραβίας ανέφερε ότι η προσφορά της τράπεζας θα υποβληθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Πρόσθεσε δε ότι με βάση την ενημέρωση που υπάρχει από το Ταμείο, η διαδικασία θα τρέξει γρήγορα και πως η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις