Σε αρνητικά εδάφη κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες επηρεάζονται από τα εταιρικά αποτελέσματα, ενώ αναμένουν και την απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,1%, με τον κλάδο των μεταλλευμάτων να χάνει 1%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,03% στις 7.696 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,15% στις 16.422 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,09% στις 7.490 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η μεγάλη πετρελαϊκή εταιρεία BP ανακοίνωσε σήμερα πτώση σχεδόν 70% σε ετήσια βάση στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου λόγω των ασθενέστερων τιμών των ορυκτών καυσίμων, απηχώντας μια τάση που παρατηρείται σε ολόκληρη την ενεργειακή βιομηχανία. Η μετοχή όμως σημειώνει κέρδη 1,7%.

Κέρδη 2,5% σημειώνει και η HSBC, αφού η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης ανακοίνωσε επαναγορά μετοχών ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αφού κατέγραψε υψηλότερα κέρδη και έσοδα για το πρώτο εξάμηνο του 2023, υποβοηθούμενη κυρίως από τα ισχυρότερα περιθώρια κέρδους εν μέσω αύξησης των επιτοκίων.

Οι ευρωπαϊκοί δείκτες προέρχονται από έναν θετικό Ιούλιο, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 να σημειώνει άνοδο 2%, υποβοηθούμενος από τις ενδείξεις ότι ο ευρωπαϊκός πληθωρισμός έχει κορυφωθεί. Ωστόσο, η επιθετική σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να περιορίσει τον πληθωρισμό είχε αντίκτυπο στην ανάπτυξη της περιοχής.

Η έκταση αυτού του φαινομένου είναι πιθανό να αποτυπωθεί στα μεγέθ του PMI μεταποίησης στην ευρωζώνη, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, καθώς και από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές