Ποιες περιοχές κερδίζουν από τις αλλαγές στη «Χρυσή Βίζα»

·      Φρούδες αποδείχθηκαν οι ελπίδες της κτηματαγοράς σχετικά με πιθανή παράταση στο όριο χορήγησης χρυσής βίζας στα Νότια Προάστια και στο κέντρο της Αθήνας.

·      Τις δυο περιοχές δηλαδή που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό.

·      Οι ψίθυροι που ακούγονταν στην αγορά φαίνεται πως ήταν περισσότερο ευσεβής πόθος παρά κάποια εσωτερική πληροφόρηση σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης.

·      Η οποία σύμφωνα με κορυφαίο κυβερνητικό παράγοντα προχωρά κανονικά στην εφαρμογή του μέτρου.

·      Οι παράγοντας του real estate πλέον περιμένουν πως θα αντιδράσει το αγοραστικό κοινό στην αύξηση του ορίου στις 500.000 ευρώ.

·      Η αίσθηση που υπάρχει πάντως είναι πως θα υπάρξει σίγουρα κάμψη στις αγοραπωλησίες, αφού λιγοστεύουν οι ευκαιρίες στις περιοχές φιλέτα της Αττικής.

·      Κερδισμένοι πάντως από τις αλλαγές εκτιμάται πως θα είναι τα Δυτικά Προάστια και ο Πειραιάς που διατηρούν το όριο των 250.000 ευρώ…

———————

Πάρος όπως… Βενετία

·      Τη δυσαρέσκεια των… θαμώνων της Πάρου και όσων έχουν αγοράσει σπίτι στο νησί αρχίζει και προκαλεί ο… υπερτουρισμός.

·      Το νησί των Κυκλάδων βουλιάζει και φέτος από χιλιάδες Έλληνες και ξένους τουρίστες, με αποτέλεσμα να δοκιμάζονται οι αντοχές των υποδομών του.

·      Άνθρωποι που γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις υποστηρίζουν πως είναι τόσος πολύς ο κόσμος που πλέον δεν βρίσκουν θέση για να… παρκάρουν ούτε έξω από την κατοικία τους!

·      «Το νησί δέχεται περισσότερους επισκέπτες απ’ ότι μπορεί να αντέξει… Είναι ξεκάθαρο αυτό, ωστόσο οι ντόπιοι κλείνουν τα μάτια γιατί απλά κερδίζουν…», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

·      Μακροπρόθεσμα ωστόσο, όπως επισημαίνουν, ελλοχεύει ο κίνδυνος αυτό να γυρίσει μπούμερανγκ.

·      Και να χάσει το μέρος την ελκυστικότητα που σήμερα έχει εντός και εκτός συνόρων.

·      Με άλλα λόγια Βενετία έγινε… η γενέτειρα του Γιάννη Πάριου.

—————

Η νέα εποχή της Viva Wallet

·      Η θερινή ραστώνη δεν έχει επηρεάσει στο ελάχιστο την Viva Wallet, η οποία συνεχίζει κανονικά το σχέδιο ανάπτυξης.

·      Όπως έκανε γνωστό ο ιδρυτής και βασικός μέτοχος της εταιρείας, Χάρης Καρώνης στον προσωπικό του λογαριασμό στο LinkedIn προχωρά στο διαχωρισμό του τομέα των υπηρεσιών και των πληρωμών.

·      Ειδικά, όπως γράφει ο επιχειρηματίας η Viva Wallet παρουσιάζει δυο οντότητες καθώς εισέρχεται σε μια νέα δυναμική φάση:

·      Την viva.com για πληρωμές σε 24 ευρωπαϊκές χώρες, την οποία ελέγχουν με ποσοστό 51,5%  οι ιδρυτές και βασικοί μέτοχοι Χάρης Καρώνης και Μάκης Αντύπας.

·      Και την more.com (πρώην viva.gr) για τις online υπηρεσίες σε 8 κράτη, την οποία ελέγχουν κατά 100% οι ιδρυτές της Viva.

·      Όπως μάλιστα λέει στο υστερόγραφο του, επέλεξαν τέσσερα γράμματα γιατί το… μέγεθος μετράει.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino