Θλίψη στο Χόλιγουντ για τον θάνατο του Πολ Ρούμπενς. Ο Αμερικανός ηθοποιός και συγγραφέας έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 70 ετών την Κυριακή 30 Ιουλίου, έχοντας δώσει μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια.

Έγινε διάσημος στον ρόλο του Πι-Γουι Χέρμαν, ενός αλλοπρόσαλλου νεαρού με χαρακτηριστικό γέλιο, που φορούσε συνήθως γκρι κοστούμι και κόκκινο παπιγιόν.

«Παρακαλώ, δεχθείτε τη συγγνώμη μου επειδή δεν δημοσιοποίησα όσα αντιμετώπιζα τα τελευταία έξι χρόνια», αναφέρει μήνυμα που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Instagram μετά τον θάνατό του.

Το ίδρυμα Ρούμπενς σε ανάρτησή του, σημειώνει: «Χθες το βράδυ αποχαιρετήσαμε τον Πολ Ρούμπενς, έναν εμβληματικό Αμερικανό ηθοποιό, κωμικό, συγγραφέα και παραγωγό του οποίου ο αγαπημένος χαρακτήρας Πι-Γουι Χέρμαν ενθουσίασε γενιές παιδιών και ενηλίκων με τη θετικότητα, την ιδιοτροπία και την πίστη του στη σημασία της καλοσύνης.

Ο Πολ, με γενναιότητα και ιδιωτικότητα, πάλεψε τον καρκίνο για χρόνια με την επιμονή και την εξυπνάδα του. Ένα προικισμένο και παραγωγικό ταλέντο, θα ζει για πάντα στο πάνθεον της κωμωδίας και τις καρδιές μας, ως πολύτιμος φίλος και άνθρωπος με αξιοσημείωτο χαρακτήρα και γενναιοδωρία πνεύματος».

Ποιος ήταν ο Πολ Ρούμπενς

Η καριέρα ξεκίνησε τη δεκαετία του 1970, μετά την ένταξη στον θίασο ζωντανής κωμωδίας του Λος Άντζελες, τους Groundlings, ως αυτοσχεδιαστικός κωμικός και θεατρικός ηθοποιός.

Το 1980, άρχισε το «Pee-wee Herman Show», μία σκηνική παραγωγή με επίκεντρο έναν φανταστικό χαρακτήρα που ανέπτυσσε εδώ και χρόνια. Καθώς ο Πι-Γουι έγινε μια αγαπημένη κωμική φιγούρα, το σόου του Ρούμπενς έγινε sold out για πέντε συνεχείς μήνες και έγινε ειδική εκπομπή στο HBO.

Το 1985, συνεργάστηκε με τον Τιμ Μπάρτον στο «Pee-wee’s Big Adventure», το ντεμπούτο του χαρακτήρα σε ταινία μεγάλου μήκους, το οποίο γνώρισε κριτική και εμπορική επιτυχία.

Τρία χρόνια αργότερα ο Ρούμπενς έκανε come back με την ταινία, το «Big Top Pee-wee», με τον Ράνταλ Κλάισερ στη σκηνοθεσία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus