Σχεδόν 40.000 τόνους σιτηρών που προορίζονταν για χώρες της Αφρικής, αλλά και την Κίνα και το Ισραήλ, κατέστρεψαν οι σημερινές ρωσικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε εγκαταστάσεις στο λιμάνι Ισμαήλ, στην περιοχή της Οδησσού.

Αυτό δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ολεξάντρ Κουμπρακόφ.

Η εναλλακτική δίοδος για να διακινηθούν τα σιτηρά της Ουκρανίας [γράφημα]

«Οι Ρώσοι επιτέθηκαν σε αποθήκες και σιλό σιτηρών, σχεδόν 40 χιλιάδες τόνοι σιτηρών, τους οποίους ανέμεναν οι χώρες της Αφρικής, η Κίνα και το Ισραήλ» καταστράφηκαν», ανέφερε ο Κουμπρακόφ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, πρώην Twitter.

Ο ίδιος ανήρτησε φωτογραφίες από τις εγκαταστάσεις που καταστράφηκαν από την επίθεση της Μόσχας, γράφοντας: «Αυτές οι φωτογραφίες δείχνουν τη ζωή εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων. Στην Ουκρανία, στην Ευρώπη, στην Αφρική. Οι φωτογραφίες δείχνουν τις κατεστραμμένες υποδομές των λιμανιών του συμπλέγματος του Δούναβη. Χθες το βράδυ, η Ρωσία τους επιτέθηκε με ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Αυτά είναι τα ίδια τα λιμάνια που έχουν γίνει τα θεμέλια της παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας σήμερα.

Οι Ρώσοι επιτέθηκαν σε αποθήκες και ανελκυστήρες σιτηρών – σχεδόν 40 χιλιάδες τόνοι σιτηρών υπέστησαν ζημιές, τις οποίες περίμεναν οι χώρες της Αφρικής, η Κίνα και το Ισραήλ.

Ο κόσμος πρέπει να αντισταθεί. Οι επιθέσεις στα ουκρανικά λιμάνια αποτελούν απειλή για τον κόσμο. Μπορούμε να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας και οι δυνάμεις αεράμυνας μας μπορούν να χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά τα όπλα. Χρειαζόμαστε περισσότερα από αυτά. Κάθε σύστημα αεράμυνας έσωσε μια ζωή. Η ταχύτητα και η αποφασιστικότητα είναι το πεπρωμένο των ισχυρών.»

Τρία πλοία στο Ισμαήλ

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, τρία εμπορικά πλοία κατέπλευσαν την Κυριακή σε έναν από τους τερματικούς ουκρανικούς σταθμούς σιτηρών στο δέλτα του Δούναβη παρά το ρωσικό «μπλόκο».

Σύμφωνα με το περιοδικό, σμήνος αεροσκαφών του ΝΑΤΟ παρακολουθούσε προσεκτικά τα πλοία καθώς έπλεαν προς το Ισμαήλ, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τη Ρουμανία στον ποταμό Δούναβη.

Και τα τρία πλοία ταξίδευαν με τους αναμεταδότες τους ενεργοποιημένους, χωρίς να κρύβουν την πορεία τους. Τέσσερα αναγνωριστικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ παρακολουθούσαν την πορεία τους, κανένα από αυτά τα αεροσκάφη δεν ήταν οπλισμένο, αλλά υπάρχουν μαχητικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ σε επιφυλακή στη Ρουμανία, έγραφε το αμερικανικό περιοδικό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Αλεξοπούλου: Το αεροδρόμιο «Λυδία» αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχούς συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα
Επικαιρότητα |

Θεμελίωση του αεροδρομίου «Λυδία» στην Καβάλα

Το αεροδρόμιο θα υπηρετεί τη Γενική Αεροπορία, στην οποία εντάσσονται πτητικές δραστηριότητες που δεν αφορούν σε μείζονες εμπορικούς ή στρατιωτικούς σκοπούς, όπως η εκπαίδευση των επαγγελματιών πιλότων

Ακρίβεια: «Πληθωρισμό απληστίας» του Μητσοτάκη, καταγγέλλουν τα κόμματα – Απεργία στο Δημόσιο στις 21 Μαΐου
Επικαιρότητα |

«Πληθωρισμό απληστίας» του Μητσοτάκη, καταγγέλλουν τα κόμματα – Σε απεργία το Δημόσιο

Η ακρίβεια συνεχίζει να «ροκανίζει» το εισόδημα των Ελλήνων – Οι αυξήσεις στα τρόφιμα και τα καύσιμα «στριμώχνουν» τους πολίτες, ενώ το πρόβλημα της πανάκριβης στέγασης διογκώνεται