Ο Ινδός εκατομμυριούχος Ταϊζούν Κορακιγουάλα, επικεφαλής της SwitzGroup, ξαναχτυπά, έχοντας βάλει αυτή τη φορά στο «μάτι» την Ιωνική Σφολιάτα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο όμιλος Switz βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του πλειοψηφικού ποσοστού στην Ιωνική Σφολιάτα, μεγεθύνοντας έτι περαιτέρω το «αποτύπωμά» του στην ελληνική αγορά της βιομηχανικής αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής.

Εξαγορές: Χορός deals σε πληροφορική, τρόφιμα και λιανεμπόριο

Σημειώνεται ότι στην εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε πριν από 32 χρόνια από τον Γιώργο Πορτοκαλίδη, νυν CEO και αντιπρόεδρο ΔΣ, ποσοστό 34% διατηρεί η Αραμπατζής ΑΒΕΕ – Ελληνική Ζύμη του ομίλου Vivartia, ενώ 19% του μετοχικού κεφαλαίου ελέγχει η Σταύρος Νένδος ΑΒΕΕ – Select. Στο νέο μετοχικό σχήμα της Ιωνικής Σφολιάτας, μετά το deal, θα παραμείνει ο Γιώργος Πορτοκαλίδης και η εταιρεία Αραμπατζής.

Τριπλάσια κέρδη το 2022

Με περισσότερα από 400 κατεψυγμένα προϊόντα ζύμης και σφολιάτας, η Ιωνική Σφολιάτα το 2022 τριπλασίασε τα καθαρά της κέρδη μετά από φόρους, τα οποία ανήλθαν σε 1,5 εκατ. ευρώ από 564 χιλ. ευρώ που ήταν το 2021, ενώ είχε αύξηση 36,82% στον κύκλο εργασιών της, ο οποίος έφθασε τα 27,43 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για τις καλύτερες επιδόσεις στην ιστορία της έχοντας επιτύχει να δημιουργήσει ένα σημαντικό δίκτυο πελατών στον κλάδο του HORECA και της λιανικής (συνεργάζεται με μενάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ για τα PL προϊόντα τους) στην Ελλάδα και σε περισσότερες από 35 χώρες, μεταξύ αυτών Αυστραλία, ΗΠΑ και Μέση Ανατολή.

Επενδύσεις σε 5 ελληνικές εταιρείες

Η επικείμενη εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου στην εταιρεία Ιωνική Σφολιάτα, με έδρα στη Θεσσαλονίκη, αν και εφόσον ολοκληρωθεί, θα είναι η 6η επενδυτική κίνηση του Ταϊζούν Κορακιγουάλα στην εγχώρια αγορά, καθώς από το 2017 έχει αποκτήσει συμμετοχές σε 5 ελληνικές εταιρείες: Olympic Foods της οικογένειας Μπενάκη, Artizan Hellas πρώην SCM Hellas, Κρητών Άρτος του Μανώλη Δαμιανάκη, Σαμούρη και Κουλουράδες.

Υπολογίζεται ότι οι μέχρι στιγμής επενδύσεις του σε ελληνικές επιχειρήσεις υπερβαίνουν τα 80 εκατ. ευρώ, ενώ διατηρεί συμμετοχή και στην Optima Bank.

Η SwitzGroup, με ετήσια έσοδα 450 εκατ. δολάρια, απασχολεί πάνω από 5.000 άτομα σε 9 χώρες. Οι δραστηριότητες του ομίλου εκτείνονται από τα αυγά και το εμπόριο και την παραγωγή συστατικών αρτοποιίας μέχρι την παραγωγή και διανομή συσκευασμένων προϊόντων αρτοποιίας καθώς και την ανάπτυξη αλυσίδων λιανικής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις