Επιδεινώθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη, περισσότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις τον Ιούλιο, σύμφωνα με έρευνα της S&P Global. Αιτία, το γεγονός ότι η μείωση στην μεταποίηση συνοδεύθηκε από περαιτέρω επιβράδυνση της ανάπτυξης στον κυρίαρχο τομέα υπηρεσιών.

Ο τελικός δείκτης υπευθύνων προμηθειών HCOB (PMI), που καταρτίζεται από την S&P Global, υποχώρησε στο χαμηλό οκτώ μηνών των 48,6 μονάδων τον Ιούλιο από τις 49,9 του Ιουνίου. Η τιμή είναι για δεύτερο συνεχή μήνα χαμηλότερη από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση και κάτω από την αρχική εκτίμηση για 48,9 μονάδες.

Αυτή είναι η νέα απειλή για τις εταιρείες – Δεν είναι ο πληθωρισμός [έρευνα]

Ο δείκτης PMI για τη μεταποίηση που ανακοινώθηκε την Τρίτη έδειξε ότι η εργοστασιακή δραστηριότητα στην ευρωζώνη συρρικνώθηκε τον Ιούλιο με τον ταχύτερο ρυθμό από τότε που η COVID-19 έκανε πιο αισθητό τον αντίκτυπό της στον κόσμο ενώ ο δείκτης για τις υπηρεσίες που δημοσιοποιήθηκε σήμερα έδειξε επιβράδυνση της ανάπτυξη στον τομέα αυτό.

Ο βασικός δείκτης για τον τομέα υπηρεσιών υποχώρησε στις 50,9 μονάδες από τις 52,0, χαμηλότερα από την αρχική εκτίμηση των 51,1 μονάδων.

Στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, ο σύνθετος δείκτης διαμορφώθηκε σε χαμηλό πέντε μηνών, στις 50,6 μονάδες, ενώ στη Γαλλία, τη δεύτερη μεγαλύτερη, σε χαμηλό άνω των δύο ετών, στις 47,2 μονάδες. Στην Ιταλία διολίσθησε στις 49,7 μονάδες, χαμηλό έξι μηνών, ενώ στην Ισπανία στις 52,6, χαμηλό πέντε μηνών.

Παράλληλα, ο δείκτης HCOB PMI για την επιχειρηματική δραστηριότητα στις υπηρεσίες συνολικά στην Ευρωζώνη υποχώρησε σε χαμηλό πέντε μηνών στις 52,0 μονάδες από 55,1 μονάδες τον Μάιο.

Ο μεταποιητικός δείκτης PMI κατρακύλησε σε χαμηλό 37 μηνών τον Ιούνιο, στις 43,4 μονάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η S&P Global.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή