Ανοδικά κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, οι οποίοι βρίσκουν σημαντικά στηρίγματα από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, ενώ τα στοιχεία της απασχόλησης επιβεβαίωσαν την ισχύ της αγοράς εργασίας.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,39% στις 35.353 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,57% στις 4.527 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,86% στις 14.079 μονάδες.

Νευρικότητα στις ευρωαγορές μετά τη διήμερη πτώση

Ένας κατακλυσμός αποτελεσμάτων που δημοσιεύθηκαν το τελευταίο 24ωρο οδηγούν μεμονωμένες μετοχές σήμερα στη Wall Street. Η Amazon σημειώνει άλμα 8,7% αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες με τα κέρδη της και πρόσφερε θετική καθοδήγηση, ενώ η Apple χάνει περίπου 2,3% αφού τα έσοδα ήταν χαμηλότερα από ό,τι το προηγούμενο τρίμηνο.

Πέρα από τα τεχνολογικά mega-caps, η Airbnb υποχωρεί αφού η εταιρεία είπε ότι οι κρατήσεις αυξήθηκαν με βραδύτερο ρυθμό από ό,τι ανέμενε η Wall Street, ενώ η DraftKings σημειώνει άνοδο περίπου 12% με τα αποτελέσματά της να ξεπερνούν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Μέχρι στιγμής, περίπου το 79% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσε αποτελέσματα, με περίπου το 80% να ξεπερνά τις προσδοκίες της Wall Street, σύμφωνα με το FactSet. «Η τελευταία παρτίδα των κερδών του δεύτερου τριμήνου αυτή την εβδομάδα έδειξε ανθεκτικά περιθώρια κέρδους, σταθερή καθοδήγηση και διαθέσεις για επενδύσεις κεφαλαίου, παρά τις ανησυχίες για την οικονομία», σχολίασε ο Emmanuel Cau, επικεφαλής στρατηγικής μετοχών της Barclays.

Τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας που ανακοινώθηκαν σήμερα, ελπίζοντας ότι αυτά θα σηματοδοτήσουν στην Federal Reserve ότι οι προηγούμενες αυξήσεις των επιτοκίων είχαν τις επιδιωκόμενες επιπτώσεις στην οικονομία.

Ειδικότερα οι μισθοδοσίες των μη αγροτικών υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 187 χιλ. τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία του Γραφείου Στατιστικής Εργασίας που δημοσιεύθηκαν σήμερα. Η μη γεωργική απασχόληση ήταν χαμηλότερη από ό,τι προέβλεπαν οι αναλυτές.

Το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε ελάχιστα διαφοροποιημένο από τον Ιούνιο στο 3,5%, με τον αριθμό των ανέργων στα 5,8 εκατομμύρια.

Το ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό ήταν 62,6% για πέμπτο συνεχόμενο μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street