Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην κατά προτεραιότητα εξέταση και ανάθεση σε αρμόδιο Εισηγητή της αυτεπάγγελτης έρευνας κατά εταιρείας που δραστηριοποιείται στις αγορές παραγωγής και προμήθειας φαρμακευτικών προϊόντων για την αντιμετώπιση οφθαλμολογικών παθήσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής «προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν παράβαση του άρθρου 2 του Ν. 3959/2011, περί «Προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού», ως ισχύει, καθώς και του άρθρου 102 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ)».

Πρόστιμα σε 2 πρατήρια καυσίμων για αθέμιτη κερδοφορία

Υπενθυμίζεται ότι για τον σκοπό της αυτεπάγγελτης έρευνας, η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού (ΓΔΑ) διεξήγαγε αιφνιδιαστικό επιτόπιο έλεγχο στην εν λόγω εταιρεία (Οκτώβριο 2021) και διενήργησε πληθώρα μέτρων έρευνας σε ιατρούς, κλινικές, νοσοκομεία και σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς και υπηρεσίες σε όλη την Ελληνική Επικράτεια.

Επόμενα βήματα

Η ανάθεση σε Εισηγητή συνεπάγεται την εκκίνηση των προθεσμιών των παρ. 4 και 5 του άρθρου 15 ν. 3959/2011 για τη λήψη απόφασης, ωστόσο δεν προδικάζει το περιεχόμενο της εισήγησης ή/και της απόφασης της ΕΑ. Η νόμιμη προθεσμία είναι ενδεικτική και ο χρόνος εξέτασης κάθε υπόθεσης εξαρτάται, μεταξύ άλλων, από την πολυπλοκότητά της, τον όγκο του διοικητικού φακέλου, καθώς και τον αριθμό και το βαθμό συνεργασίας των ελεγχόμενων επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις