«Τα ζητήματα της φοροδιαφυγής θα πάρουν την πρώτη θέση στις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Και δε θα κάνουμε πίσω».

Αδήλωτα εισοδήματα: Ηλεκτρονικό «μάτι» της ΑΑΔΕ στις ψηφιακές πλατφόρμες – Πληρωμές μόνο με POS σε ελεύθερους επαγγελματίες

Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης, αναφερόμενος στη φιλοσοφία της φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης από το Ηράκλειο της Κρήτης όπου βρέθηκε σήμερα. Χρησιμοποιώντας την παραστατική έκφραση του αρμόδιου υπουργού, Κωστή Χατζηδάκη, ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι «το ‘αυτοκίνητο’ της κυβέρνησης που θα αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή δεν έχει όπισθεν».

Στη ΔΟΥ Ηρακλείου

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Χάρης Θεοχάρης πραγματοποίησε επίσκεψη στη ΔΟΥ Ηρακλείου συνοδευόμενος από τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή. Ο υφυπουργός Οικονομικών επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «στοίχημα της κυβέρνησης για την τετραετία που ήδη διανύουμε είναι η ψηφιοποίηση των λειτουργιών στις εφορίες, με στόχο να γίνει πιο εύκολη η εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, αλλά και να επιτύχουμε την πάταξη της φοροδιαφυγής. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρακολουθεί στενά την πρόοδο που σημειώνεται στους συγκεκριμένους τομείς, με διαρκές και προσωπικό ενδιαφέρον».

«Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως έχουν γίνει αρκετά πράγματα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά είναι πολύ περισσότερα αυτά τα οποία έχουμε να κάνουμε το επόμενο διάστημα για την ψηφιοποίηση και την απλοποίηση των διαδικασιών, καθώς και στον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής που ζημιώνει το κοινωνικό σύνολο στην πατρίδα μας. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι», πρόσθεσε.

«Όσες αποφάσεις και όσα μέτρα λαμβάνουμε, είναι προς όφελος όλων, κυρίως προς όφελος αυτών που το αξίζουν περισσότερο. Και αυτοί είναι οι νομοταγείς πολίτες που πληρώνουν ‘μήνας μπαίνει-μήνας βγαίνει’ όλες τις υποχρεώσεις τους», κατέληξε ο κ. Θεοχάρης, που πραγματοποίησε επαφές και συναντήσεις και στο Οικονομικό Επιμελητήριο – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία