Σε 235 ανέρχονται οι ζημιές που δηλώθηκαν μέχρι σήμερα στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) από τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις, ως αποτέλεσμα των δασικών πυρκαγιών που έπληξαν την Ελλάδα το διάστημα 17–28 Ιουλίου 2023, σύμφωνα με την πρώτη καταγραφή.

Ρουμάνοι πυροσβέστες: «Η φετινή χρονιά για τις πυρκαγιές ήταν η πιο δύσκολη»

Τα στοιχεία προήλθαν από 23 ασφαλιστικές επιχειρήσεις, οι οποίες εκτιμάται ότι εκπροσωπούν το 96% της παραγωγής ασφαλίσεων περιουσίας.

Από αυτές, οι 231 ζημιές αφορούσαν ασφαλίσεις περιουσίας (135 κατοικίες, 86 επιχειρήσεις και 10 φωτοβολταϊκά συστήματα) και οι υπόλοιπες 4 ασφάλιση αυτοκινήτων.

Η ΕΑΕΕ προχωρά, όπως σε κάθε περίπτωση φυσικής καταστροφής, σε αναλυτική καταγραφή που θα περιλαμβάνει πλήθος ζημιών, ποσά αποζημιώσεων και ασφαλισμένα κεφάλαια ανά κατηγορία και γεωγραφική κατανομή τους, η οποία αναμένεται εντός του Σεπτεμβρίου και θα δημοσιοποιηθεί με την ολοκλήρωσή της.

Καταγραφή ζημιών σε Αττική και Κορινθία

Μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουλίου, ολοκληρώθηκε η βασική φάση της καταγραφής ζημιών στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τις φωτιές σε Αττική και Κόρινθο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας από την πρώτη στιγμή, στις περιοχές που υποδείχθηκαν και επετράπη η πρόσβαση, τα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας βρέθηκαν στο πεδίο και στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές σε Ανατολική Αττική, σε Δυτική Αττική και Κορινθία.

Στο «κόκκινο» βρίσκονται 112 κτήρια

Συνολικά, λοιπόν, και μέχρι στιγμής, από τις 344 αυτοψίες και στις πυρόπληκτες περιοχές των πέντε Δήμων, (α) 112 κτήρια χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνα για χρήση («κόκκινα»), (β) 102 χαρακτηρίζονται ως προσωρινά – μέχρι να επισκευαστούν – ακατάλληλα για χρήση («κίτρινα») και (γ) 130 χαρακτηρίζονται ως κατάλληλα για χρήση με ανάγκη μικρών επισκευών («πράσινα»).

Επίσης, αν και έχει ολοκληρωθεί η βασική φάση της διαδικασίας των αυτοψιών των ως άνω Δήμων, οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας με τους Δήμους, αλλά και επικοινωνίας με τους πολίτες, θα συνεχίσουν – εάν απαιτηθεί – και τις επόμενες ημέρες τις επισκέψεις στις παραπάνω περιοχές σε συνέχεια σχετικών αιτημάτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν