Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023 ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας κ. Γιώργος Καββαθάς με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα ζητήματα της ψηφιακής κάρτας εργασίας, τα προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης εργαζομένων, το νέο πρόστιμο για την υποδηλωμένη εργασία καθώς και θέματα που αφορούν στον κλάδο της εστίασης.

ΓΣΕΒΕΕ: Νέα ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών και κατώτατος μισθός τέθηκαν στον Άδωνι Γεωργιάδη

Ψηφιακή κάρτα εργασίας

Ειδικά για το θέμα της ψηφιακής κάρτας εργασίας συζητήθηκαν επικείμενες αλλαγές με στόχο τη βελτίωση του πλαισίου εφαρμογής της, με προσαρμογές που θα ανταποκρίνονται στη φύση των επιχειρήσεων κατά κλάδο, αλλά και το μικρό μέγεθος των περισσότερων επιχειρήσεων στη χώρα.

Για τα θέματα της αναβάθμισης και επανακατάρτισης ήδη η ΓΣΕΒΕΕ έχει υποβάλλει υπόμνημα από τις 25 Ιουλίου 2023 στο Υπουργείο αναφορικά με την ανάγκη ποιοτικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης με απώτερο ζητούμενο να σταματήσει να είναι ευάλωτη στις αλλαγές των εργασιακών περιεχομένων.

Στη συζήτηση με τον Υπουργό επισημάνθηκε επίσης η ανάγκη συμπερίληψης των δεκάδων χιλιάδων αυτοαπασχολουμένων επαγγελματιών στις ειδικότητες του δευτερογενή και τριτογενή τομέα της οικονομίας στις δράσεις συγχρηματοδοτούμενης κατάρτισης, καθώς οι επαγγελματίες, τεχνίτες και τεχνικοί που διατηρούν τη δική τους επιχείρηση και δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά έχουν στερηθεί των ευκαιριών επιδοτούμενης κατάρτισης από το 2015, με συνέπεια το χάσμα δεξιοτήτων μεταξύ μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων να μεγαλώνει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις