Η Paramount Global ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι κατέληξε σε συμφωνία να πουλήσει τον αμερικανικό εκδοτικό κολοσσό Simon & Schuster, στην εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων KKR έναντι 1,62 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η προτεινόμενη πώληση, εάν πραγματοποιηθεί, θα τερματίσει μια πολύχρονη προσπάθεια πώλησης του διάσημου εκδοτικού οίκου, ο οποίος περιλαμβάνει στους κόλπους του συγγραφείς περιλαμβάνουν τους Stephen King, Colleen Hoover και Bob Woodward . Ο κατάλογός του περιλαμβάνει σχεδόν 36.000 τίτλους για ενηλίκους και παιδιά, συμπεριλαμβανομένων audio books. Απασχολεί 1.600 εργαζόμενους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά η Paramount είχε επιχειρήσει να πουλήσει τον εκδοτικό οίκο στην Penguin Random House για 2,18 δισεκατομμύρια δολάρια, ωστόσο το deal απορρίφθηκε από τις ρυθμιστικές αρχές.

Συμφωνία

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη συμφωνία για μια συναλλαγή που προσφέρει εξαιρετική αξία στους μετόχους της Paramount, ενώ παράλληλα τοποθετεί τη Simon & Schuster στην επόμενη φάση ανάπτυξής της με την KKR», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Paramount Global, Bob Bakish.

Μετά την αγορά, για την οποία η Paramount είπε ότι θα γίνει εξ ολοκλήρου σε μετρητά, η Simon & Schuster θα γίνει μια «αυτόνομη ιδιωτική εταιρεία», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο εκδότης θα διατηρήσει την υπάρχουσα ηγεσία του.

«Με την υποστήριξη του KKR, ανυπομονούμε να συνεργαστούμε σε νέες στρατηγικές που θα ενισχύσουν την ικανότητά μας να παρέχουμε στους αναγνώστες μια μεγάλη ποικιλία βιβλίων και να δίνουμε στους συγγραφείς την καλύτερη δυνατή δημοσίευση που μπορούν να λάβουν», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Simon & Schuster, Jonathan Karp.

Η εταιρεία είναι η τέταρτη μεγαλύτερη από τις αμερικανικές εκδοτικές εταιρείες «Big Five», στις οποίες περιλαμβάνονται επίσης οι HarperCollins, Hachette Book Group USA και Macmillan Publishers.

Υπενθυμίζεται ότι το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης εναντιώθηκε στη συγχώνευση με την Penguin, επικαλούμενο το ενδεχόμενο ο νέος όμιλος να μειώσει τον αριθμό των βιβλίων που θα εκδίδει ή τις αμοιβές των δημιουργών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή