Το φιάσκο της Ελληνικής Αστυνομίας, που άφησε ανενόχλητους τους Κροάτες χούλιγκαν να διασχίσουν τη μισή Ελλάδα και να φτάσουν μαζικά στη Νέα Φιλαδέλφεια, παραδέχθηκε εμμέσως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος υπουργός έδωσε εντολή για άμεση απομάκρυνση από τις θέσεις ευθύνης επτά αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και διενέργεια εσωτερικής έρευνας.

Πολλαπλές μαχαιριές δέχθηκε ο οπαδός της ΑΕΚ – Το σχέδιο των Κροατών χούλιγκαν και η απουσία της ΕΛ.ΑΣ.

Εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του προς τους οικείους του θανόντος, ο κ. Οικονόμου επανέλαβε ότι ένα νέο παιδί έχασε τη ζωή του αδικαιολόγητα.

«Ο αθλητισμός δεν είναι χώρος βίας και η φίλαθλη ιδιότητα δεν πρέπει να αμαυρώνεται από τον οπαδισμό. Δυστυχώς, πάρα τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε, ιδίως μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να νικήσουμε την οπαδική βία» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, συμπληρώνοντας ότι «είναι η ώρα της συνεργασίας και της προσπάθειας, όχι της σύγκρουσης και της αντιπαράθεσης που δεν προσφέρουν τίποτα: δεν αποκαλύπτουν, δεν δίνουν λύσεις, αλλά περισσότερο συσκοτίζουν και συγκαλύπτουν το πρόβλημα».

Μάλιστα, χαρακτήρισε το πρόβλημα της οπαδικής βίας ως «βαθύτατο, ριζικό και πανευρωπαϊκό, αφού στην προκειμένη περίπτωση εμπλέκονται οπαδοί από διάφορα κράτη, οι οποίοι έχουν συγκροτήσει διεθνή δίκτυα βίας και δραστηριοποιούνται σε πολλές χώρες».

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ευρωεκλογές: Το φάντασμα της αποχής και το μαύρο μπλοκ
Επικαιρότητα |

Tι πρόκειται να δούμε στις ευρωεκλογές – Το φάντασμα της αποχής και το μαύρο μπλοκ

Στο φουλ δουλεύουν οι μηχανές στα κομματικά επιτελεία για τις ευρωεκλογές με το μεγάλο στοίχημα να είναι η συμμετοχή των πολιτών και ο μεγάλος φόβος η άνοδος της ακροδεξιάς.